Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να παρευρεθεί ως ομιλητής στην παρουσίαση βιβλίου της υποψήφιας με τη ΔΗΜΑΡ ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά εκτιμήθηκε από την αρχή ως κίνηση με πολιτική ανάγνωση. Εντός της ΔΗΜΑΡ η παρουσία του Παπανδρέου στην εκδήλωση θεωρείται «σκληρό μήνυμα» κατά του Βενιζέλου και της Ελιάς που μπορεί να φέρει ψήφους στην Αγίου Κωνσταντίνου. Χαριλάου Τρικούπη και Μέγαρο Μαξίμου ενοχλήθηκαν, αλλά τις τελευταίες ώρες  διαρρέουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι υπολογίσιμος πολιτικός αντίπαλος καθώς «τον έχουν στο χέρι».

Ads

 
Στο ΠΑΣΟΚ σχολιάστηκε αρνητικά και η πρόσκληση προς τον Παπανδρέου και η αποδοχή της. «Κάνει μεγάλο κακό στο ΠΑΣΟΚ. Αντί να στηρίξει την Ελιά, οι μισοί υπουργοί του είναι στη ΔΗΜΑΡ. Το μόνο που απομένει είναι να δηλώσει ότι στηρίζει και ο ίδιος τη ΔΗΜΑΡ» δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος, Μιχάλης Κασσής.
 
Την ίδια ώρα στην Αγίου Κωνσταντίνου ορισμένοι θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρχει θετικός αντίκτυπος για τη ΔΗΜΑΡ από την κίνηση Παπανδρέου. «Στέλνει σκληρό μήνυμα στον Βενιζέλο και την Ελιά. Ενδεχομένως η ΔΗΜΑΡ να έχει μια αύξηση ποσοστού με τους ανθρώπους του Παπανδρέου να παίρνουν μήνυμα ότι ‘ψηφίζουμε ΔΗΜΑΡ’» εκτίμησε σήμερα σε δημόσια τοποθέτησή του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός.

Πάντως η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ και διοργανώτρια της εκδήλωσης Μαριλένα Κοππά, κάνει λόγο για «αφελή σενάρια συνωμοσίας ή στήριξης». Εξηγώντας τους λόγους που επέλεξε να καλέσει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι κάλεσε ανθρώπους με τους οποίους έχει σχέση και τόνισε ότι οφείλει την πολιτική της παρουσία στον Γιώργο Παπανδρέου. Κατά την ίδια ο Φώτης Κουβέλης εκκλήθη καθώς είναι συνεργάτης της «στην προσπάθεια συγκρότησης του τρίτου πόλου».
 
Από το κυβερνητικό στρατόπεδο διαμηνύουν ότι η όποια ενόχληση δεν καταγράφεται ως ανησυχία. Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα κάνει καμία κίνηση που θα στρέφεται κατά του ΠΑΣΟΚ, καθώς «υπάρχουν οι εκκρεμότητες με τα οικονομικά του κόμματος». Την ίδια ώρα το Μαξίμου θεωρεί πως η δια χειρός Παπανδρέου είσοδος της χώρας στα μνημόνια έχει «κάψει» ανεπανόρθωτα τον πρώην πρωθυπουργό.  Το μήνυμα που στέλνουν είναι: «τον έχουμε στο χέρι».