«Περιμένουμε από την εφημερίδα “Θεσσαλονίκη” στην αυριανή έκδοσή της να αναφέρει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού, το ποσό και τα στοιχεία που έχει. Αν δεν το πράξει τότε θα μιλάμε για πρακτική που ξεπερνάει τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας. Ας το πράξει για να υπάρξει και η ανάλογη απάντηση».

Ads

Αυτό ανέφεραν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» που ανέφερε πως αναπληρωτής υπουργός μετέφερε τον Μάρτιο 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο.«Περιμένουμε τον κ. Καραγκούνη να πιέσει την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» να δημοσιεύσει τα στοιχεία του «αναπληρωτή υπουργού που έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο το Μάρτιο». Θα βοηθούσε πολύ στη μάχη κατά της διαφθοράς!», σημειώσαν σχετικά με το σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης ανέφερε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης «είπε πολλά αλλά δεν είπε απολύτως τίποτε – για την ακρίβεια απάντησε πως “δεν γνώριζε” – ως προς το πρώτο που θα έπρεπε να γνωρίζει: Αν υπάρχει σήμερα κυβερνητικό στέλεχος και μάλιστα με αρμοδιότητες στην οικονομία, που έβγαλε χρήματά του στο εξωτερικό και μάλιστα αφότου ανέλαβε κι ενώ ασκεί καθήκοντα. Πότε θα μάθει; Και τι θα κάνει σχετικώς;»

Το θέμα έφτασε και στη Βουλή με αναφορά από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος έκανε λόγο για υπουργό με ένα «μ» και όχι ένα «ν». «Είναι ένα θέμα που αφορά την κυβέρνησή σας, δεν αφορά εσάς. Υπάρχει ζήτημα με Υπουργό σας που φαίνεται να ακολούθησε την πεπατημένη που ακολούθησε και Υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν ξέρω αν μπορείτε εσείς να δώσετε απαντήσεις ή ο Υπουργός με ένα «μ» ή ο κ. Σακελλαρίδης. Αν ισχύει όμως πρέπει να δοθούν εξηγήσεις αλλιώς να καταγγελθεί η εφημερίδα», είπε απευθυνόμενος προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

* Στο 11:30 η τοποθέτηση Β. Κεγκέρογλου, στο 13:35 η απάντηση της Ν. Βαλαβάνη

«Εμείς είμαστε στα υπόγεια του Υπουργείου. Δεν είχα υπόψη μου το δημοσίευμα. Βεβαίως χρειάζεται άμεση απάντηση και δεν μπορώ να φανταστώ ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αυτοί που πρέπει να το κοιτάξουν θα το κάνουν και θα υπάρξει απάντηση», απάντησε η κ. Βαλαβάνη.

Ads