Απάντηση στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε η κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει προφανώς μετανιώσει για την συναινετική του στάση στην σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών» και ότι η «’εθνική γραμμή’ του κ. Μητσοτάκη έχει εκφυλιστεί ήδη σε φτηνή μικροπολιτική, προφανώς υπό την ομηρεία των ακροδεξιών του κόμματός του».

Ads

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε νωρίτερα επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό.

Όπως είπε, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής, η κυβέρνηση έχει καταντήσει τη χώρα ουραγό της Ευρώπης στο προσφυγικό, ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχει  τον πρώτο λόγο, ενώ σχολιάζοντας το μήνυμα Τουσκ στο Twitter, που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «η κυβέρνηση μαθαίνει τα νέα για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου από το Twitter».

Η απάντηση του Μαξίμου είναι η εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει προφανώς μετανιώσει για την συναινετική του στάση στην σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών. Πρώτα, στην διάρκεια της πρόσφατης Συνόδου, έσπευσε να καταγγείλει ένα προσχέδιο. Έπειτα, ο εκπρόσωπος του κόμματός του επιχείρησε να υπονομεύσει από τα κοινωνικά μέσα την εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης. Τώρα, μετά από τρείς ημέρες σιωπής από το πέρας της Συνόδου, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί για μικροπολιτικούς λόγους την ανάρτηση του Ντόναλντ Τουσκ, χωρίς καν να έχει ζητήσει, ως όφειλε, οποιαδήποτε ενημέρωση από την κυβέρνηση.

Ads

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής προσπάθειας για μια αποτελεσματική και ανθρωπιστική πολιτική διαχείρισης του προσφυγικού, η «εθνική γραμμή» του κ. Μητσοτάκη έχει εκφυλιστεί ήδη σε φτηνή μικροπολιτική, προφανώς υπό την ομηρεία των ακροδεξιών του κόμματός του».