Το Μαξίμου «καλύπτει» Μαξίμου. Όπως αποκαλύπτεται το επιτελείο του πρωθυπουργού δεν πιέζει απλώς για να γράφονται αυτά που επιθυμεί, ούτε απλώς δίνει γραμμή αλλά στην κυριολεξία γράφει μόνο του το κυβερνητικό ρεπορτάζ και κατόπιν το στέλνει προς δημοσίευση στα φιλοκυβερνητικά μέσα. 

Ads

Μάλιστα η αδιανόητη αυτή αποκάλυψη έγινε ακριβώς από φιλοκυβερνητικά μέσα – αν και κατά λάθος – και συγκεκριμένα από το «Πρώτο Θέμα» και από το «Liberal». Όπως φαίνεται στα δημοσιεύματά τους με το ρεπορτάζ των νέων μέτρων που θα ανακοινώσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριλήφθηκε και η γραπτή εντολή του Μαξίμου για το πως πρέπει αυτό να παρουσιαστεί, όπως φαίνεται στα σχετικά screenshot, τα οποία δημοσιοποίησε η Αυγή.

Το «σκονάκι» γράφει επί λέξει: «Πέραν των προφανών ειδήσεων δίνουμε μεγάλη έμφαση στην στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα. Δίνουμε ξεχωριστή έμφαση σε αυτό διότι την ώρα της μεγάλης συστράτευσής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το γεγονός ότι επιλέγουν να στοχοποιούν τους επιστήμονες και ο Τσίπρας στοχοποιεί τον Τσιόδρα είναι απαράδεκτο».

Επομένως τα ΜΜΕ παίρνουν εντολή από το πρωθυπουργικό γραφείο για «κάλυψη» στον Σωτήρη Τσιόδρα και «επίθεση» στον Αλέξη Τσίπρα. Και φαίνεται ότι είναι τόσο δεδομένο στα εν λόγω ΜΜΕ ότι τα ρεπορτάζ που φτάνουν έτοιμα δεν φιλτράρονται που πλέον δημοσιεύονται μαζί με τις εντολές. 

Ads

image

image

«Ντροπή για την κατάντια της ενημέρωσης»

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε δήλωσή του κάνει λόγο για «ντροπή για την κατάντια της ενημέρωσης αλλά και για τον εκφυλισμό της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας». 

Παράλληλα σημειώνει ότι «την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στο φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα: