«Φαίνεται πως όσο βαδίζουμε στην έξοδο από τα μνημόνια, η κυβερνητική πλειοψηφία αυξάνεται αντί να μειώνεται, όπως συνέβαινε σε αντίστοιχες ψηφοφορίες νομοσχεδίων για αξιολογήσεις επί προηγούμενων κυβερνήσεων» τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος, σχολιάζοντας την απόφαση της ανεξάρτητης Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου να προσχωρήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Λευκωσία, όπου θα βρεθεί αύριο, Τρίτη, για την τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας, θα υπάρξει συνάντηση με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εξεταστεί σε ποιες επιτροπές θα συμμετάσχει η κ. Μεγαλοοικονόμου.

Νωρίτερα, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε την ένταξή της στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, σας ενημερώνω ότι από τούδε και στο εξής η βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Μεγαλοοικονόμου εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής», αναφέρει στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.

Μετά την προσχώρηση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές, διευρύνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία στους 154 βουλευτές.

Ads