Απάντηση στις αιτιάσεις του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι το νομοσχέδιο για τις επαναπροσλήψεις 3.600 εργαζομένων στο Δημόσιο είναι «μονομερής ενέργεια» έδωσε η κυβέρνηση τονίζοντας ότι «έτσι δεν το χαρακτήρισαν ούτε οι Ευρωπαίοι».

Ads

«Μετά τη χθεσινή δήλωση του υπεύθυνου του τομέα εργασίας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, να μην αυξηθεί ο κατώτατος μισθός [!] σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει να μην επαναπροσληφθούν 3.600 απολυμένοι εργαζόμενοι. Ο βούρκος που έχουν πέσει είναι βαθύς και δύσκολα μπορούν να αντιληφθούν ότι υπάρχει και άλλη ζωή», ανέφεραν κύκλοι του Μαξίμου.

Και κατέληξαν οι κυβερνητικές πηγές: «Στη ΝΔ φαίνεται να υπάρχει ανταγωνισμός για το ποιος θα πάρει την… αντιπροσωπεία των πιο σκληρών μνημονιακών. Μητσοτάκης εναντίον Γεωργιάδη, Βορίδης εναντίον Οικονόμου».

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει: «Το νομοσχέδιο για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης είναι ή όχι μονομερής ενέργεια; Είναι μονομερής ενέργεια στην κοινή λογική αλλά και σε αυτό που εσείς υπογράψατε».

Ads

Στον κ. Μητσοτάκη απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είστε ο πρώτος που θέτει ζήτημα. Έχετε καταλάβει τι κάνατε; Κανένας «θεσμός» δεν είπε ότι είναι μονομερής ενέργεια. Είναι απίστευτο αυτό που κάνατε».