Αντιδράσεις από την κυβέρνηση προκάλεσε η τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. 

Ads

Από το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζουν κυρίως το ζήτημα του σκανδάλου Novartis στο οποίο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του: «Ο κ. Μητσοτάκης στην αμήχανη τοποθέτησή του στην ΚΟ της ΝΔ, αφού παραδέχθηκε πως σκάνδαλο Novartis υπάρχει, δεν κατάφερε παρά να ψελλίσει όσα προηγουμένως είχε πει ο κ. Σαμαράς στην παραληρηματική αλλά αρχηγική του τοποθέτηση. Του ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα».

Η αντίδραση των ΑΝΕΛ

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου στάθηκε και στις τοποθετήσεις του αρχηγού της ΝΔ για τα εθνικά θέμα. Συνολικά σχολίασε: 

Ads

«Πατριωτισμός με την ευγενική χορηγία της Siemens και της Novartis δεν υπάρχει. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να μιλά για πατριωτισμό, εφόσον αγνοεί το περιεχόμενο της έννοιας. Δεν την ξέρει».

Σε «υστερόγραφο», η Μανταλένα Παπαδοπούλου σημειώνει: «Ακόμη να ενημερώσει ο πρόεδρος της ΝΔ τον ελληνικό λαό για το ποια είναι η θέση του για το ζήτημα με τα Σκόπια. Μάλλον επειδή έχει αφήσει τα ηνία του κόμματος στην κυρία Μπακογιάννη».