«Για πολλοστή φορά σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος εμμέσως στους καναλάρχες που δεν πήραν άδεια, είπε ότι η ΝΔ θα προκηρύξει νέες τηλεοπτικές άδειες» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι. Και αναρωτιούνται αν θα επιστέψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα χρήματα των αδειών στους καναλάρχες.

Ads

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η συνάντηση έγινε «προκειμένου να έχουμε ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίζει η ΕΣΗΕΑ το ζήτημα που έχει προκύψει με την εφαρμογή του ‘νόμου Παππά’ και τις επιπτώσεις του από το προβλεπόμενο από τον εν λόγω νόμο και την κυβέρνηση κλείσιμο των καναλιών με την εργασία των δημοσιογράφων».

Οι ίδιες πηγές είπαν πως ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη σταθερή θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάγκη να διασφαλιστεί «η πολυφωνία, η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του ΕΣΡ όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος που σημαίνει πολλά κανάλια και όχι ο αυθαίρετος περιορισμός τους από την κυβέρνηση μόνο σε 4».

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «είναι αδιανόητο να χάνουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι στα ΜΜΕ επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα να περιορισμό των αδειών σε 4 διαμορφώνοντας ολιγοπώλιο στην ενημέρωση».

Ads

Το Μέγαρο Μαξίμου σχολίασε δια κύκλων του τη συνάντηση και τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «παρέλειψε, για πολλοστή φορά, να πει τι θα κάνει με τους καναλάρχες που πήραν άδεια. Και που υπερθεμάτισαν με 246 εκατομμύρια στον πρόσφατο διαγωνισμό».

Και αναρωτήθηκε:

– Θα τους δώσει πίσω τα 246 εκατομμύρια;
– Θα προκηρύξει τις νέες άδειες με ανάλογο τίμημα;
– Θα εφαρμόσει  σύστημα αδειών δύο ταχυτήτων;
– ΔΞ/ΔΑ;

«Περιμένουμε με αγωνία από το γραφείο Τύπου της ΝΔ μια ακόμη ασαφή και γενικόλογη απάντηση που θα πετάει την μπάλα στην εξέδρα», κατέληξαν οι κυβερνητικές πηγές.