Με το σχόλιο αυτό η Κίνηση Ενεργοί Πολίτες σχολιάζουν δημοσίευμα της Καθημερινής το οποίο ανέφερε ότι η συνάντηση του Μανώλη Γλέζου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, είχε θέμα τον τρόπο της κηδείας του. 

Ads

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μάλιστα, ο Μανώλης Γλέζος, δήλωσε ότι επιθυμεί θρησκευτική κηδεία. Μόνο που σύμφωνα με την Αρχιεσκοπή η συνάντησε είχε σαφώς άλλο χαρακτήρα: 

«Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο κ. Μανόλης Γλέζος. Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως ‘κάθε συνάντηση με τον κ. Γλέζο είναι ευχάριστη, διότι μπορεί κάποιος να συζητήσει μαζί του πάρα πολλά θέματα. Σήμερα μείναμε στις παρούσες καταστάσεις και στον ρόλο που μπορεί να έχει η Εκκλησία στα γενικότερα εθνικά θέματα’. Ο κ. Γλέζος από την πλευρά του τόνισε πως ‘συζητήσαμε τον ρόλο της Εκκλησίας για την υπεράσπιση της πατρίδας και του ελληνικού λαού’». 

Η ανάρτηση «κατέβηκε» μετά την διάψευση, είχε προλάβει όμως να αναμεταδοθεί από εκατοντάδες site και συνεχίζει να αναπαράγεται αρκετές ώρες μετά την διάψευση, τονίζει η Κίνηση Ενεργοί Πολίτες. 

Ads

image