Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Περαχώρα στο Λουτράκι, ενώ από νωρίς το πρωί ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή.

Ads

Aυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις ενώ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι σύντομα θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά.

Ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ με δεξαμενές έχει μεταφερθεί με ελικόπτερο Super Puma στην κορυφογραμμή και «ασφαλίζει» την φωτιά στο βόρειο τμήμα της για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος να ξεφύγει προς τα Γεράνεια Όρη.

Σημειώνεται ότι από χθες το απόγευμα και για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία. 

Παράλληλα, πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στον Πύργο, την Πύλο αλλά και τα Μέγαρα. H πυρκαγιά στον Πύργο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Ads

Σημειώνεται ότι το 24ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα, 79 δασικές πυρκαγιές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος για εκδήλωση φωτιάς και σήμερα, Κυριακή. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για έξι περιφέρειες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4). Συγκεκριμένα:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)