Βελτιωμένη φαίνεται να είναι το βράδυ της Κυριακής η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στην Βρίσα της Λέσβου, ωστόσο η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο με αναζωπυρώσεις αλλά και με το μέτωπο προς τα Βασιλικά. 

Ads

Η φωτιά ξέσπασε το Σάββατο 23 Ιουλίου στη Νότια Λέσβο, και μετά από αναζωπυρώσεις ξέφυγε Δυτικά και βρέθηκε μεταξύ Βρίσας και Βατερών. Έτσι αποφασίστηκε αρχικά η εκκένωση του χωριού Βρίσα και στη συνέχεια η εκκένωση του χωριού Σταυρός. Το πύρινο μέτωπο μάλιστα έφτασε να έχει μήκος 15 χλμ.

Η απόφαση να εκκενωθεί ο Σταυρός ελήφθη καθώς οι φλόγες έφτασαν κοντά στο χωριό, ενώ το ίδιο συνέβη και με το χωριό Βρίσα. To χωριό Σταυρός βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του μετώπου της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που κατακαίει τη νότια Λέσβο με την τοπική ιστοσελίδα «stonisi.gr» να κάνει λόγο για «εικόνες αποκάλυψης στα βουνά του Σταυρού». 

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Βρίσα είχε χτυπηθεί τον Ιούλιο του 2017 από τον ισχυρό σεισμό. Οι κάτοικοι που επέστρεψαν αποκαθιστώντας τις ζημιές που είχαν υποστεί, υποχρεώθηκαν να ξαναεγκαταλείψουν ξανά τα σπίτια τους.

Ads

Διαβάστε επίσης: 

Η προσπάθεια της πυροσβεστικής, σύμφωνα με τοπικά μέσα, εστιάζεται κυρίως στο να αποτραπεί η είσοδος της φωτιάς στο μεγάλο δάσος στις νότιες πλαγιές του όρους Όλυμπος. Πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές, κάτοικοι αλλά ακόμη και επισκέπτες της περιοχής συνεχίζουν την ολονύχτια μάχη με το πύρινο μέτωπο. 

► Εικόνες από τη φωτιά το Σάββατο – Μεγάλη φωτιά στα Βατερά: Στάχτη περιουσίες και παρθένο δάσος