Στα άκρα φθάνει η δημόσια σύγκρουση ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σίρτζη και τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ads

Η ανοιχτή κόντρα μεταξύ των δύο στελεχών κλιμακώθηκε σήμερα, μετά από συνέντευξη του Χρήστου Σπίρτζη στην ΕΡΤ και με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για την παραχώρηση του Ελληνικού.

Ο υπουργός Υποδομών επανέλαβε ότι το τίμημα για το Ελληνικό ήταν πολύ χαμηλότερο του ενδεδειγμένου, ενώ σε ό,τι αφορά τη συνολική πολιτική ιδιωτικοποιήσεων εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του ΤΑΙΠΕΔ λέγοντας ότι το Ταμείο «δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον» και πολλές φορές «λειτουργεί ερήμην της κυβέρνησης».

«Θεωρώ», είπε, «ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένας οργανισμός που δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Εγινε για συγκεκριμένο σκοπό από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν αντικατοπτρίζει την πολιτική μας και γι’ αυτό δόθηκε μάχη από τον πρωθυπουργό στη διαπραγμάτευση, να φύγει μεγάλο κομμάτι της δημόσιας περιουσίας και να δημιουργηθεί το νέο ταμείο, που δεν θα κινείται στην ίδια λογική με αυτή που κινείτο μέχρι τώρα το ΤΑΙΠΕΔ».

Ads

Στο ερώτημα αν η διοίκησή του λειτουργεί αυτόνομα, ο υπουργός Υποδομών απάντησε: «Πολλές φορές λειτουργεί ερήμην της κυβέρνησης. Πάρα πολλές φορές», ενώ σε απαντώντας για τη στάση του επικεφαλής του Ταμείου Στέργιου Πιτσιόρλα είπε: «Ο καθένας έχει την άποψή του σε αυτό το θέμα. Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Πιτσιόρλας έχει ένα μεγάλο ταλέντο που χάνεται στη χώρα μας. Πρέπει να είχε αναλάβει κάτι πολύ μεγαλύτερο».

Εξίσου αιχμηρός ήταν ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού είπε: «Στον κ. Σπίρτζη δεν προτίθεμαι να απαντήσω. Εκτός από διαφορετικές απόψεις, έχουμε τελείως διαφορετική διαδρομή και διαφορετική κλίμακα αξιών».