Την κατηγορία ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει κρυφό μνημόνιο που δεν μπορεί να εφαρμόσει «επειδή φοβάται τους δικούς της» διατύπωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης. Άμεση απάντηση έλαβε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδης που σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση ανησυχεί ότι το κυβερνητικό της έργο έμεινε ημιτελές, καλώς ανησυχεί. 

Ads

Η κόντρα ΝΔ – κυβέρνησης ξεκίνησε από τον Αντώνη Σαμαρά που αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φοβάται να φέρει τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου στη Βουλή έδωσε το κείμενο στη δημοσιότητα υποστηρίζοντας ότι είναι πανομοιότυπο με αυτό που είχε ο ίδιος υπογράψει ως πρωθυπουργός. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδηςαπέδωσε τις «δήθεν» αποκαλύψεις Σαμαρά στην υπαρξιακή του αγωνία και τόνισε ότι το έγγραφο που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο από το τέλος Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης επανέλαβε τις καταγγελίες της ΝΔ πως η κυβέρνηση «έχει υπογράψει μνημόνιο που το κρατά κρυφό και που δεν μπορεί να το εφαρμόσει γιατί φοβάται τους δικούς της». 

Ads

«Ως προς τις ανοησίες περί διαδικτύου, ακόμα και ο δικός τους αντιπρόεδρος της Βουλής, καθώς και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έλεγαν ότι δεν υπάρχουν δικές τους υπογραφές στην επέκταση της συμφωνίας. Να, όμως, που υπάρχουν και φαρδιές πλατιές μάλιστα. Μέχρι σήμερα, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν υπογράψει το μνημόνιο. Να που η σύμβαση συνδέεται ρητά και άμεσα με το μνημόνιο, πράγμα που το υπογραμμίζουν σε επιστολές τους και οι οργανισμοί της τρόικας» πρόσθεσε, τονίζοντας: «Να τελειώσει η κυβέρνηση με τα ψέματα, γιατί η οικονομία δεν αντέχει άλλο». 

«Την Αξιωματική αντιπολίτευση την έπιασε ο πόνος να αποδείξει ότι η σημερινή κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει την πολιτική της. Ματαιοπονεί. Όλοι μπορούν να συγκρίνουν τα έργα και τις ημέρες του κ. Τσίπρα και του κ. Σαμαρά» απάντησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. 

«Αν ανησυχεί ότι  το κυβερνητικό της έργο, δηλαδή οι αυξήσεις στη φορολογία, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, έμεινε ημιτελές, καλώς ανησυχεί. Αφού ψήφισε το νομοσχέδιο για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και αυτό για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ας προετοιμάσει την Κοινοβουλευτική της ομάδα να ψηφίσει και άλλα τόσο «μνημονιακά» μέτρα» υπογράμμισε.