«Προσπαθούν να εξευτελίσουν μια δίκη, που αφορά όλο τον ελληνικό λαό» δήλωσε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, λόγω παρέλευσης του 18μηνου. 

Ads

Η Μάγδα Φύσσα μίλησε και στο Mega, όπου ζήτησε να προχωρήσει και να τελειώσει η δίκη, σημειώνοντας «γίνεται οτιδήποτε είναι δυνατόν για να το καθυστερήσουν» και να εξευτελιστεί η υπόθεση. 

«Ξέραμε ότι στους 30 μήνες θα βγει, αλλά δεν περιμέναμε με τίποτα ότι θα είχε τόσο πολύ καθυστερήσει το δικαστήριο» πρόσθεσε και είπε: «Εμάς μας σκότωσαν, αλλά κάθε μέρα μας χώνουν και πιο βαθιά το μαχαίρι». 

Με τα νέα δεδομένα ζήτησε να υπάρξει αυστηρή αστυνομική φύλαξη του Ρουπακιά μετά την αποφυλάκισή του και να βρίσκεται σε κάθε δικάσιμο στο δικαστήριο, τονίζοντας: «Μην ακούσουμε ότι ο δολοφόνος έφυγε».

Ads

Επισήμανε, δε, ότι μπορεί ο Ρουπακιάς να αποφυλακίζεται μετά από 30 μήνες, αλλά στο 18μηνο έχουν βγει «όλοι οι συνεργοί του», τους οποίους συναντά η οικογένεια και έξω.

Περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η οικογένειά της όλους αυτούς τους μήνες στη δίκη η Μάγδα Φύσσα τόνισε:

«Είμαστε εμείς οι γονείς, αλλά ξοπίσω υπάρχει μια ουρά που έρχεται μαζί μας και ταλαιπωρείται και πονάει και υποφέρει και τρώει τις σάρκες της γιατί βλέπουμε όλους εκεί μέσα, βλέπουμε το κτήνος αυτό το οποίο δεν έχει δείξει καμία μετάνοια γι’ αυτό που έχει κάνει, αντιθέτως μπαίνει μέσα και καμαρώνει, τους κατηγορούμενους τους περισσότερους να μην εμφανίζονται στο δικαστήριο, τους ίδιους τους δικηγόρους τους να είναι προκλητικοί». 

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 18 Μαρτίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε προβλέψιμη την αποφυλάκιση, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει βραδύτητα την απονομή της δικαιοσύνης.