«Να ακούν και να κατανοούν όσα λέω και όχι να μου αποδίδουν όσα ονειρεύονται», τονίζει ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των πρόσφατων δηλώσεων του. Όπως αναφέρει, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα αλλά «η εκφορά του προς τα έξω πρέπει να βελτιωθεί, ώστε να πείθει».

Ads

Αυτό οφείλεται «στο ότι αντιμετωπίζουμε μία διαρκή καταιγίδα νέων δυσμενών όρων που επιβάλλει η τρόικα», σημείωσε ο κ. Γλέζος, συμπληρώνοντας όμως πως «αυτό το κακό θα το ανακόψουμε».

Χαρακτηρίζει μνημείο διαστρέβλωσης και πολιτικού θράσους την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στις πρόσφατες δηλώσεις του και υπογραμμίζει ότι τέτοιες ενέργειες γίνονται με προφανή στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα, αναφέρει ο κ. Γλέζος, θα προωθήσει την απλή αναλογική ως πάγιο εκλογικό σύστημα και προσθέτει ότι «κανείς εχέφρων πατριώτης δεν θα αρνηθεί τη συνεργασία» προκειμένου να ψηφιστεί η απλή αναλογική.

Ads

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ο κ. Γλέζος είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει πειστική απάντηση στον κόσμο για το «πού θα βρει τα λεφτά». «Ορρωδώ να πω ότι στον κόσμο που με ρωτάει πού θα βρούμε τα λεφτά, ότι η απάντησή μας δεν είναι πειστική. Δεν είναι…Πρέπει να είναι πιο πειστική και έχω κάνει συγκεκριμένες προτάσεις», είχε αναφέρει. Σχολιάζοντας αυτές τις δηλώσεις ο κ. Κεδίκογλου είχε επισημάνει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε, ως γνωστόν, ότι “λεφτά υπάρχουν”. Ασχέτως εάν, ούτε ο κ. Σκουρλέτης μπορεί να απαντήσει στο λογικό ερώτημα του κ. Γλέζου: “από πού”;».