Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Σπύρος Λυκούδης, εκτίμησε πως η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε να αποφευχθεί μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ads

«Η Βουλή έχει υποχρέωση να συμβάλλει μέσα από συνεννοήσεις να εκλέξει Πρόεδρο. Οι 180 βουλευτές αν υπάρξουν συνεννοήσεις μπορεί να βρεθούν», δήλωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. Μάλιστα κάλεσε και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να επανατοποθετηθούν στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου. «Στατικές θέσεις δεν υπάρχουν, είναι σοβαρά κόμματα», είπε.

Σχολιάζοντας τα σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με ευρύτατη συνεργασία, ο Σπύρος Λυκούδης ανέφερε πως «είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα που καμία δύναμη από μόνη της δεν μπορεί να κάνει βήματα εξόδου από αυτή την κρίση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφώσει μία σοβαρότητα ως προς την πολιτική του, αλλά δεν έχει δώσει ισχυρή πρόταση εξόδου από την κρίση. Η σύμπραξη δυνάμεων που μπορούν να ασκήσουν πολιτικές χωρίς να σκέφτονται το κόστος είναι αναγκαία. Μία μεγάλη σύγκληση και συνένωση την έχει ανάγκη η πατρίδα μας σε αυτή τη φάση» κατέληξε.