Τη ανοιχτή διαφωνία του με την ανακοίνωση του Ποταμιού αναφορικά με την ανεξαρτητοποίηση της Κατερίνας Μάρκου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρο της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης. 

Ads

Ο Σπύρος Λυκούδης επέκρινε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας πως «σε αυτό το επίπεδο, εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι η ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού δεν τον αιφνιδίασε, ενώ, επί της ουσίας, υιοθέτησε το σκεπτικό της, υποστηρίζοντας ότι το Ποτάμι δεν κατάφερε, λόγω και των δικών του ευθυνών, να πρωταγωνιστήσει «στην μεγάλη αναγεννητική προσπάθεια ανασυγκρότησης του δημοκρατικού και μεταρρυθμιστικού χώρου».

Σημείωσε δε πως το κόμμα, λόγω της διάχυτης ασάφειας και του ελλείμματος στην πολιτική του ταυτότητα και στην στρατηγική του, ευνοεί τέτοιες φυγόκεντρες τάσεις.

Ads

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η κριτική στην κυρία Μάρκου θα έπρεπε να είναι πολιτικού χαρακτήρα και προσέθεσε: 

«Εμένα και το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης – απάντησης στην κυρία Μάρκου δεν με βρίσκει σύμφωνο. Χρειάζεται πολιτικού χαρακτήρα αντιμετώπιση και όχι κριτικές του τύπου “ξέρουμε ποια είναι τα ελατήριά σου και τι ήθελες να κερδίσεις και ποιες είναι οι προθέσεις σου”. Σε αυτό το επίπεδο εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω», κατέληξε.