Λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα και μεγαλύτερο διδακτικό έτος για τους μαθητές του Λυκείου επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Ads

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει – με χρονοδιάγραμμα εφαρμογής πολύ πιθανόν και από τη φετινή χρονιά – σχέδιο δραστικής μείωσης των απολυτήριων ενδοσχολικών εξετάσεων στη Γ’ Λυκείου και παράλληλης επιμήκυνσης του σχολικού έτους.

Τα εξεταζόμενα μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις θα είναι η Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά, η Ιστορία και η Βιολογία. Ο περιορισμός των απολυτήριων εξετάσεων, αν και θα εφαρμοστεί μόνο σε μία τάξη, θα προσθέσει δύο επιπλέον εβδομάδες διδακτικών ωρών και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Σύμφωνα με αυτόν το σχεδιασμό, η διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων θα παραμείνει στο ίδιο χρονοδιάγραμμα με πέρσι, δηλαδή στις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) έχει εισηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας την πρόταση περικοπής των ενδοσχολικών εξετάσεων στη Γ’ Λυκείου, με την πολιτική ηγεσία να μην έχει λάβει ακόμα τελική απόφαση.

Ads