Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, το μεσημέρι του Σαββάτου στο Λουτράκι Κορινθίας, 45χρονος, μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, για κατοχή με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά.

Ads

Συνολικά 49 συσκευασίες κοκαΐνης, βάρους 57 κιλών και 215 γραμμαρίων, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής στο Λουτράκι κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης.

Τα ναρκο-πακετα έφεραν πάνω τους λογότυπο “23” με ένα στέμμα βασιλιά και σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ήταν η τρίτη φορά που έκαναν την εμφάνιση τους αντίστοιχες συσκευασίες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα.

Μάλιστα εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο όφελος, από την πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας, υπερβαίνει το 1.500.000 ευρώ.

Ads

Κατά της διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 45χρονο άνδρα από την Αγγλία, μέλος του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, ενώ εντόπισαν και που ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά.

Στις έρευνες συμμετείχαν εκτός από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. και το Τ.Α. Κορίνθου, ενώ σε επίπεδο πληροφοριών συνέδραμε το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αρχές τα μέλη του διεθνούς εγκληματικού δικτύου, δραστηριοποιούντο στην αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και πώληση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ελληνική επικράτεια.

Με στόχο την ταυτοποίηση και σύλληψη και των υπολοίπων μελών του κυκλώματος, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών έχει ήδη αναπτύξει διεθνής συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού.