Λουκέτο μπαίνει στην καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται το ίδρυμα λόγω κορονοϊού, ένα μόλις μήνα  μετά τα εγκαίνια που έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ads

Σύμφωνα με τα όσα επιβεβαιώνει στην εφημερίδα «Πολιτεία» ο πρώην υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης, «άνοιξαν την Καρδιοχειρουργική για να χειρουργήσουν ένα περιστατικό και μετά βάλανε λουκέτο. Και πήραν όλες τις νοσηλεύτριες από εκεί και τις πήγαν σε άλλα τμήματα…».

Έτσι, σύμφρωνα με τα παραπάνω και με αναφορές σε τοπικά μέσα, στην προσφάτως εγκαινιασθείσα και πολυσυζητημένη Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ πρόλαβαν να κάνουν μόλις ένα χειρουργείο πριν μπει λουκέτο. Το βεβαιώνει μάλιστα στην «Πολιτεία» η διοίκηση του νοσοκομείου τονίζοντας ότι «όλες οι Χειρουργικές έχουν γεμίσει Covid. Γίνονται μόνο τα τραύματα και κάτι πολύ επείγον χειρουργικό, όπως, π.χ. μια διάτρηση εντέρου. Δώδεκα αίθουσες τη μέρα λειτουργούν για χειρουργείο και δεν γίνεται κανένα τακτικό χειρουργείο».

Μιλώντας στην εφημερίδα ο κ. Κωστακιώτης  περιγράφει και το μπάχαλο -όπως λέει- που επικρατεί σε νοσοκομεία όμορων περιοχών. Όπως, για παράδειγμα, στον Πύργο.

Ads

Συγκεκριμένα καταγγέλλει: «Άφησαν τον Πύργο να τους φύγουν οι γιατροί από τις ΜΕΘ και την Παθολογική με λάθος νέες προκηρύξεις. Όταν ανοίγουν θέσεις παθολογίας για την Αθήνα και οι παθολόγοι δεν πάνε στα νοσοκομεία πώς να μην φύγουν όσοι απέμειναν στην επαρχία; Και εμένα μου ζητούσαν να τους ανοίξω θέσεις στην Πάτρα ή αλλού για να φύγουν. Αλλά εγώ τους κράτησα στον Πύργο έστω κι αν με έβριζαν».