Εξαιτίας των οφειλούμενων προς το ΙΚΑ εισφορών ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μαζί με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ανακοίνωσαν ότι μπαίνει λουκέτο στον εκπαιδευτικό όμιλο Δομή.

Ads

Όπως είπε ο υπουργός η πολιτική του Υπουργείου στο θέμα της λειτουργίας των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης αυστηροποιείται και στο μέλλον κανείς δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας αν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και δεν είναι απολύτως νόμιμος. Μάλιστα, θα ακολουθήσουν και άλλα λουκέτα τον Οκτώβριο εάν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους. 

Συνολικά όπως είπε ο Ρ. Σπυρόπουλος, τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης οφείλουν στο ΙΚΑ περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα δεν θα λειτουργήσει εφέτος το κτίριο της Γλυφάδας του κολεγίου BCA, θα λειτουργήσει το κτίριο της οδού Τατοΐου, ενώ γίνεται έλεγχος στο κτίριο του στην οδό Δημητρέσσας. Τις κτιριακές προϋποθέσεις που απαιτούνται πληροί για το Ελληνοβρετανικό κολέγιο μόνο το κεντρικό του κτίριο και μόνο αυτό θα λειτουργήσει εφέτος.

Ads

Αυτή την στιγμή γίνεται έλεγχος σε άλλο κολέγιο στην Θεσσαλονίκη το οποίο δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και είναι πιθανόν επίσης να μην λειτουργήσει εφέτος. Εκτός αυτών επτά ιδιωτικά κολέγια  και 17 κτίρια κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, οπότε αναμένονται ανακοινώσεις.

Για τους φοιτητές που φοιτούσαν στα συγκεκριμένα κολέγια ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει μέριμνα.