Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση λουκέτου σε σχολείο της Λέσβου, κάποιοι δεν το βάζουν κάτω και πήραν σήμερα τη σκυτάλη του ρατσισμού, τοποθετώντας λουκέτο αλλά και δύο ελληνικές σημαίες στο δημοτικό σχολείο Προφήτη του Δήμου Βόλβης.

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Ελληνάκια καλωσορίζουν τα προσφυγάκια που ήρθαν στο σχολείο τους για μάθημα [ΒΙΝΤΕΟ]

Περίπου 30 άτομα, γονείς παιδιών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην κεντρική είσοδο του σχολείου, αντιδρώντας στην επικείμενη έλευση των 41 προσφυγόπουλων, που θα φοιτήσουν εκεί.

Οι λόγοι της εναντίωσής τους, όπως έλεγαν, αφορούν την ελλιπή ενημέρωση από την πλευρά της Πολιτείας, τόσο για την έλευση των παιδιών, όσο και για την εμβολιαστική τους κατάσταση.

Ads

Ένταση προκλήθηκε, προς στιγμήν, και κατά την έλευση του περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, στον οποίο το συγκεντρωμένο πλήθος επιτέθηκε φραστικά, ζητώντας εξηγήσεις γιατί επελέγη η συγκεκριμένη δομή. Αποδοκιμασίες κατά των υπευθύνων υπήρξαν και όταν άνοιξε η πλαϊνή πόρτα, προκειμένου να περάσουν τα προσφυγόπουλα, που έφτασαν στο σχολείο γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι.

Τελικά, τα παιδιά εισήλθαν στον χώρο του σχολείου, χωρίς περαιτέρω εντάσεις, ενώ από νωρίς υπάρχει αστυνομική παρουσία στην περιοχή.

Έξω από το σχολείο παραμένουν ως αυτή την ώρα οι γονείς που αντιδρούν.