Λουκέτο 48 ωρών έβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο κυλικείο του Νοσοκομείου της Ρόδου, καθώς όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε κόψει – κατά την ώρα του ελέγχου – 36 αποδείξεις. Οι εφοριακοί υποδύθηκαν τους πελάτες. 

Ads

«Το Νοσοκομείο Ρόδου ενημερώνει ότι το κυλικείο, το οποίο λειτουργεί από ιδιώτη και βρίσκεται εντός των χώρων του Νοσοκομείου, θα παραμείνει κλειστό για δύο (2) ημέρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.  

«Κλιμάκιο της αρμόδιο Φορολογικής Αρχής προέβη σε έλεγχο στο κυλικείο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκαν παραβάσεις και ως εκ τούτου διέταξε τη σφράγιση του καταστήματος  για 48 ώρες», προσθέτει. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την απόφαση ελήφθησαν υπόψη όλα τα δεδομένα, καθώς η μη λειτουργία ενός κυλικείου νοσοκομείου για 48 ώρες είναι ευαίσθητο ζήτημα. Κρίθηκε ωστόσο ότι δεν υπάρχει ζήτημα, καθώς οι ασθενείς σιτίζονται στο νοσοκομείο και για τους συγγενείς, εκτός από τους ψύκτες για νερό, υπάρχουν και τα κοντινά καταστήματα.

Ads

image

Σημειώνεται ότι τα λουκέτα για μη έκδοση αποδείξεων πέφτουν βροχή ειδικά στις τουριστικές περιοχές. Μετά το μπαράζ των ελέγχων στα νησιά του Αργοσαρωνικού και των Κυκλάδων, τα κλιμάκια των ελεγκτών κινήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπου επίσης έπεσαν πρόστιμα και μπήκαν λουκέτα.

Ένα παλαιοπωλείο στην οδό Ερμού και ένας οίκος νυφικών στην οδό Ευριπίδου σφραγίζονται σήμερα, μετά τη διαπίστωση της φοροδιαφυγής δια της μη έκδοσης των αποδείξεων και κατά συνέπεια της μη απόδοσης του αναλογούντος ΦΠΑ στο δημόσιο.

* Φωτογραφίες Ροδιακή