Αίσθηση αλλά και σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής για θνητότητα εκτός ΜΕΘ.

Ads

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έθεσαν μετ’ επιτάσεως το ζήτημα.

Διαβάστε επίσης: Θνητότητα εκτός ΜΕΘ: Ο ισχυρισμός Μητσοτάκη και η πραγματικότητα

Το συγκεκριμένο ζήτημα προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή και αντιδράσεις από τους γιατρούς ως ψευδής ισχυρισμός, ενώ βρέθηκε και στο επίκεντρο του σχολιασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο δεν φιλοξενήθηκε καν ως είδηση στα ρεπορτάζ των κεντρικών δελτίων των καναλιών για τη συζήτηση στη Βουλή, τα οποία εστίασαν περισσότερο στην αποστροφή Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά και εκείνης της χορήγησης της τρίτης δόσης νωρίτερα.

Ads

Ενδεικτικά κάποια από τα ρεπορτάζ:

Παράλληλα, το ζήτημα αγνοήθηκε πλήρως και στα πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού τύπου: 

image

image

image