Μόνο τα Γυμνάσια ανοίγουν από τη Δευτέρα στην Αττική ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα Λύκεια, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό.

Ads

Η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών στην Αττική οδήγησε στον χαρακτηρισμό της Περιφερειακής Ενότητας ως «κόκκινη» και για τον λόγο αυτό από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, επαναλειτουργούν -με φυσική παρουσία- μόνο τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια, ανέφερε χαρακτηριστικά η Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Εισηγηθήκαμε το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων σε όλη τη χώρα. Στις κόκκινες περιοχές, όπως είναι η Αττική, εισηγηθήκαμε το άνοιγμα μόνο των γυμνασίων» είπε τονίζοντας πως οι μαθητές λυκείου θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η κ. Παπαευαγγέλου υποστήριξε πως έρευνες δείχνουν ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης σε σχέση με το γενικό πληθυσμό, όπως και ότι τα σχολεία δεν συμβάλλουν στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Όπως τόνισε «η ενδοσχολική μετάδοση του κορονοϊού δεν είναι συχνή». 

Ads

Γι’ αυτό, συνέχισε, θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια σε όλη τη χώρα, εκτός από τις κόκκινες περιοχές όπου θα ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια. «Οι μαθητές των λυκείων στις κόκκινες περιοχές θα περιμένουν έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση για να επιστρέψουν στα θρανία», δήλωσε.