Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε, ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή» απέναντι στη «δραματική κατάσταση» που έχει δημιουργήσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με πηγές του κόμματος. 

Ads

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να σημείωσε απευθυνόμενη σε στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) πως με την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τα επιδημιολογικά δεδομένα, η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει» μέχρι σήμερα.

Οι αναφορές της, που εκλήφθησαν ως προαναγγελία ενός lockdown, έρχονται μετά και τις προειδοποιήσεις του υπουργού Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, ο οποίος υποστήριξε πως μέχρι το τέλος του χειμώνα οι Γερμανοί «θα είναι εμβολιασμένοι, ή θα έχουν ιαθεί ή θα είναι νεκροί». 

«Είναι προφανές ότι αυτό θα έχει συμβεί μέχρι το τέλος του χειμώνα» εξαιτίας της διάδοσης της παραλλαγής Δέλτα που είναι «πολύ, πολύ μολυσματική», είπε, καλώντας και πάλι τους Γερμανούς να εμβολιασθούν «επειγόντως» απέναντι στην έκρηξη των κρουσμάτων της Covid τις τελευταίες εβδομάδες.

Ads

Υπενθυμίζεται πως κι άλλες χώρες στην Ευρώπη επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα εξαιτίας του νέου κύματος του κορονοϊού. Η Αυστρία έγινε η πρώτη χώρα που επέβαλε γενικό lockdown, ενώ σε επιπλέον μέτρα έχει προχωρήσει και το Βέλγιο και η Ολλανδία.