Τους λόγους για τους οποίους θα συνεργαστεί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη αναλύει σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ads

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι, αντίθετα με τα λεχθέντα από τον κ. Σημίτη στην πρόσφατη ημερίδα του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ «είναι απολύτως απαραίτητος στην προσπάθεια για την προγραμματική σύγκλιση των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς».

Η δημιουργία της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», υποστηρίζει ο κ. Λοβέρδος, πρέπει να γίνει τις επόμενες εβδομάδες ώστε να κερδίσει την τρίτη θέση στις εκλογές, μπαίνοντας «σφήνα» ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αναγκαιότητα για τους πολίτες και την Ελλάδα» δηλώνει. Σε ό,τι αφορά στην άρνηση του κ. Κουβέλη να συνεργαστεί «με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου» ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει ότι «αποτελεί μία δυσκολία», την οποία πάντως «δεν θεωρώ ανυπέρβλητη», όπως συμπληρώνει.

Ads

Τέλος, για το ενδεχόμενο να επαναληφθεί μία τρικομματική κυβέρνηση χωρίς εκλογές, ο κ. Λοβέρδος απαντά ότι «δεν πρέπει να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο, χωρίς να έχει και πολλές πιθανότητες».

Επιτίθεται επίσης  στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «οι θέσεις του κόμματος αυτού είναι χειρότερες από τις καταγγελίες του».