Προκλητικός εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας Βουλής, αφού έσπευσε να προειδοποιήσει την κυβέρνηση ακόμη και με εκτελέσεις, όπως αυτές που έγιναν στου Γουδή κατά τη «Δίκη των Εξι» αμέσως μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ads

«Χθες απέδειξε ο λαός στην Αθήνα ότι δεν έχετε την νομιμοποίηση να πάτε την χώρα στα βράχια» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει «είπε κορυφαίος υπουργός χθες πως πιο πολύ κακό θα πάθουν  οι άλλοι στην Ευρώπη από την ταλαιπωρία που θα έχουμε εμείς. Δεν θα σας αφήσει ο ελληνικός λαός να πάθουμε κάτι τέτοιο. Η πτώχευση είναι οδυνηρή μην το αποτολμήσετε. Γιατί υπάρχει και του Γουδή στην άκρη. Όχι το κίνημα του 1909. Το άλλο! Γιατί δεν είμαστε όλοι μετριοπαθείς», δήλωσε χαρακτηριστικά και σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Και πρόσθεσε: «Δεν έχω υψώσει φωνή βίας προσωπικά. Η χώρα απέδειξε ότι οι άνθρωποι περνάνε τα όριά τους. Θα υπάρξει αντίλογος σε αυτή την συμπεριφορά, να το σκεφτείτε καλά και πρώτα απ όλα ο πρωθυπουργός».

Στον κ. Λοβέρδο απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος: «Εσείς χειροκροτήσατε κάποιους που ζητούσαν να γίνουν δεκτά τα μέτρα Γιουνκερ. Απέναντι στην άθλια βία που ασκείται στην χώρα μας από τους πιστωτές δεν σας είδαμε να μιλάτε. Αντίθετα μας λέτε ότι ο Τσίπρας απέτυχε. Όμως ο Τσίπρας αγωνίζεται για το μέλλον αυτής της χώρας που στείλατε στα βράχια με την πολιτική 2009 και μετά. Εσείς αρνηθήκατε τότε το κούρεμα του χρέους και δεχθήκατε να μετατραπεί το ιδιωτικό χρέος σε δημόσιο».

Ads