Τον Ιταλό ομόλογο του Πάολο Τζεντιλόνι υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας – Ιταλίας. 

Ads

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρχικά ξενάγησε τον Ιταλό πρωθυπουργό, τη μοναδική θέα της Πλατείας Σπιανάδα και του Παλιού Φρουρίου από το μπαλκόνι της αίθουσας Ροντόντα του πρώτου ορόφου των Ανακτόρων, που θα διεξαχθεί το Ανώτατο Συμβούλιο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υιοθετηθεί κοινή δήλωση, με την οποία τίθενται οι βάσεις για την επανεκκίνηση της ελληνοϊταλικής συνεργασίας κυρίως σε οικονομικά θέματα. 

LIVE η συνέντευξη Τύπου Τσίπρα – Τζεντιλόνι: 

Από τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν σήμερα ξεχωρίζει η ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. και οι διμερείς συμφωνίες που θα υπογραφούν στον τομέα των επενδύσεων. 

Ads

Στο οικονομικό πεδίο στο επίκεντρο των δύο πρωθυπουργών θα βρεθούν η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, οι ιταλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς ΑΟΖ και ενεργειακά. Επίσης θα συζητηθούν το μεταναστευτικό, τα Δυτικά Βαλκάνια, οι Ευρωτουρκικές σχέσεις καθώς και οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με Τρίτες χώρες.