Μεγάλη διαδήλωση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής στο Σύνταγμα το βράδυ της Παρασκευής. «Όχι για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, για την Ευρώπη της Δημοκρατίας» το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών. Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα χαιρετισμό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που κάλεσε τους πολίτες να πουν «Όχι στο φόβο, όχι στους εκβιασμούς». 

Μεγάλη συναυλία υπέρ του «όχι» με τη συμμετοχή των:  Σωκράτης Μάλαμας, Ελένη Βιτάλη, Χρήστος Θηβαίος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Αφροδίτη Μάνου, Χαίνηδες, Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ηρώ, Γιώργος Μεράντζας, Κώστας Θωμαίδης, Ραλία Χρηστίδου, Θύμιος Παπαδόπουλος, ενώ ο κατάλογος με τις συμμετοχές των καλλιτεχνών ανανεώνεται συνεχώς. Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Γιώργος Κιμούλης.

Φωτογραφίες από το Σύνταγμα

Το κάλεσμα 

Κάνουν τα πάντα για να μας φοβίσουν, αλλά ξεχνούν ότι μετά από πέντε χρόνια με μνημόνια και τρομοκρατία έχουμε κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς μας με το φόβο.

Μας εκβιάζουν, προσπαθούν να μας ταπεινώσουν.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου θα πάρουν την απάντησή τους. Από αυτές τις σπουδαίες ιστορικές απαντήσεις που μόνο οι λαοί ξέρουν να δίνουν. Και ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να μάχεται και να κερδίζει.

Οι δανειστές θέλουν να καταργήσουν τη Δημοκρατία. Το δικαίωμα να μιλάμε εμείς, να αποφασίζουμε εμείς. Είμαστε μια κυρίαρχη χώρα και ένας ισχυρός λαός.

ΝΑΙ λένε ο καταστροφείς, οι εραστές του χρήματος, οι δυνάστες μας.

ΝΑΙ λένε τα διαπλεκόμενα κανάλια.

Οι χορτάτοι από τις τηλεοράσεις λένε ΝΑΙ εις βάρος όσων δεν έχουν φωνή, της μεγάλης βουβής πλειοψηφίας που 5 χρόνια τώρα δεν ρωτήθηκε ΠΟΤΕ για ΤΙΠΟΤΑ.

Έφτασαν στο σημείο να αποκαλέσουν το δημοψήφισμα πραξικόπημα, όσοι νομίζουν ότι η χώρα τους ανήκει!

Το «ΟΧΙ» την Κυριακή θα είναι η αδιαπραγμάτευτη νίκη της Δημοκρατίας.

Οι δανειστές θέλουν να μας στερήσουν τη ζωή. Το δικό μας «ΟΧΙ» είναι η απάντηση της ζωής, η δύναμη της ζωής.

Προσπαθούν να μας απομονώσουν, αλλά τα αδέρφια μας σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο δίνουν τη μάχη του «ΟΧΙ» μαζί μας.

ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΛΕΕΙ «ΟΧΙ» μαζί μας.

ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ φωνάζει στο πλευρό μας για το δικαίωμα στη Ζωή, τη Δημοκρατία και την Αξιοπρέπεια.

Προσπαθούν να μας διχάσουν. Κάνουν λάθος ο λαός και οι ανάγκες του είναι μια μεγάλη αλυσίδα, ο ένας πλάι στην άλλη.

Πάμε δυνατά να δυναμώσουμε το «ΟΧΙ».

Να μπούμε όλοι και όλες στο μεγάλο κύκλο της Δημοκρατίας.

Το «ΟΧΙ» την Κυριακή 5 Ιουλίου είναι η πιο θετική ψήφος.

Στη Θεσσαλονίκη

Η δυνατή βροχή, που ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη, δεν πτόησε τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν να εκφράσουν την προτίμησή τους στο ΟΧΙ. 

Κρατώντας πανό, σημαίες, πλακάτ και φυλλάδια υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν ενάντια στις πολιτικές λιτότητας. 

Στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν οι: Εκμέκ, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Γιώργος Καζαντζής με τους: Σοφία Αβραμίδου, Φώτη Θεοδωρίδη, Ανδρέα Καρακότα, Κώστα Πρατσινάκη, Θανάσης Παπακωνσταντίνου & Ματούλα Ζαμάνη, Πέτρος Μάλαμας, The Speakeasies Swing Band.

Φωτογραφίες (από alterthess.gr)