Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ κατέθεσε επίσημα σήμερα το απόγευμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Είναι ο πρώτος που το κάνει. «Φιλοδοξώ να χτίσω και όχι να γκρεμίσω, χωρίς αποκλεισμούς και στρατόπεδα» ανέφερε κάνοντας τις σχετικές ανακοινώσεις εξαπολύοντας, ωστόσο, επίθεση σε όσους «εγκατέλειψαν το κόμμα στα δύσκολα» αλλά και σε όσους ψάχνουν τον «αντι – Τσίπρα». 

Ads

«Χρειάζεται ένας πρόεδρος με θετικό πρόσημο. Δεν ψάχνουμε τον αντί. Αν το κάναμε θα κινούμαστε ως αντί-Σύριζα και αν βρίσκαμε αντί-Τσίπρα δεν θα ήμασταν ΝΔ. Αυτοί που ψάχνουν τον αντί δεν έχουν εμπιστοσύνη στις θέσεις μας αλλά στην αντιπρόταση».

Δήλωσε ταυτισμένος με τη ΝΔ σημειώνοντας ότι «δεν παράτησε ποτέ την παράταξη, ούτε στα πάνω, ούτε στα κάτω της». «Ήμουν πάντα παρών και στα εύκολα και στα δύσκολα, όπως το καλοκαίρι» συνέχισε, κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο φορτίο με τεράστια ευθύνη. Αντιθέτως κάποιοι αφού έγιναν υπουργοί και υφυπουργοί την εγκατέλειψαν. Κάποιοι σήμερα μάλιστα συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι έγιναν απολίτικοι» πρόσθεσε. 

Υποστήριξε ότι θέλει να εκπροσωπήσει το σύνολο του κόμματος κι όχι ένα μέρος ή ένα κομμάτι της ΝΔ. «Θέλω ενιαίο πολιτικό λόγο. Φιλοδοξώ να χτίσω και όχι να γκρεμίσω, χωρίς αποκλεισμούς και στρατόπεδα. Προτείνω συμφιλίωση, συγκατοίκηση με ανοχή στη διαφορετική άποψη» είπε χαρακτηριστικά.

Ads

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε έτοιμος να παρουσιάσει στο συνέδριο, εφόσον εκλεγεί στην προεδρία του κόμματος, ολοκληρωμένη εισήγηση που θα εξασφαλίζει ότι η φωνή του ανώνυμου νεοδημοκράτη η οποία θα φτάνει ακόμη και στον αρχηγό. 

Ανέφερε ότι γνωρίζει ποιες είναι οι δυσκολίες αλλά και τις εύκολες λύσεις που οι άλλοι προτείνουν, ενώ τόνισε ότι επιθυμεί η ΝΔ να έχει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για το μέλλον, «από το πρίσμα του χθες αλλά και με το βλέμμα στο αύριο». 

«Τη ΝΔ την ξέρω καλά, ξέρω που πάσχει και πως διορθώνεται, είμαι διατεθειμένος να την αλλάξω αλλά όχι με συνθήματα και άρνηση» δήλωσε στο τέλος της τοποθέτησής του. 

Σε ερώτηση αν είχε συνάντηση με τους κ.κ Καραμανλή και Σαμαρά είπε: «Δεν με ζήτησαν, δεν τους είδα, δεν τους ζήτησα, δεν με είδαν. Αν μου ζητούσαν θα τους έβλεπα».

Για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες για την ηγεσία της ΝΔ ανέφερε: «Μετά χαράς θα δεχθούμε τις υποψηφιότητες. Όσο πιο πολλές, τόσο το καλύτερο για τη διαδικασία. Οποίος και να εκλεγεί οι άλλοι θα τον υπηρετήσουμε», ενώ σημείωσε ότι εφόσον γίνονται βουλευτικές εκλογές μέσα σε 20 ημέρες, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος. «Όλους μας ξέρουν», είπε χαρακτηριστικά.