Σε προτροπή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίο είχε βρεθεί νωρίτερα την Τετάρτη στη Βουλή, να μην να μην αποπληρώσει το «αμφισβητούμενο» χρέος, ή τουλάχιστον να «παγώσει» την εξόφλησή του, προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια των εργασιών για την παρουσίαση των προκαταρκτικών συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Χρέους.

Ads

«Η σημερινή κυβέρνηση που δεν έχει συμπράξει ούτε στη δημιουργία ούτε στην διόγκωση, νομιμοποιείται να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία και επιχειρήματα για αμφισβήτηση του χρέους και τουλάχιστον για αναστολή κάθε ενέργειας αποπληρωμής του, όσο αυτή θέτει σε διακινδύνευση τα θεμελιώδη δικαιώματα του λαού και τη δημοκρατία. Η επιταγή αποπληρωμής ενός χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός, ήταν και είναι υποτέλεια», σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία της η πρόεδρος της Βουλής.

Οι εργασίες της Επιτροπής ξεκίνησαν στην αίθουσα Γερουσία της Βουλής με χαιρετισμούς εκ μέρους των παριστάμενων πολιτειακών παραγόντων και προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δείτε LIVE τη διαδικασία 

Ακολουθούν ομιλίες της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Επιστημονικού Συντονιστή της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Dr. Eric Toussaint και της Υπεύθυνης για τις σχέσεις της Επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια ξένων χωρών, Σοφίας Σακοράφα. 

Ads

Αρχικά θα παρουσιαστεί μια σύνοψη των προκαταρκτικών συμπερασμάτων ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση των συμπερασμάτων ανά κεφάλαιο από τα μέλη της Επιτροπής. 

Οι εργασίες θα συνεχισθούν την Πέμπτη στις 10:30 π.μ. και θα ολοκληρωθούν με συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο της Βουλής στις 16:00, στη διάρκεια της οποίας θα διανεμηθεί και η προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής.