Σε πολύ υψηλούς τόνους και με σκληρές κόντρες  διεξάγεται η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν την δόση των 2,8 δισ. ευρώ, που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Ads

Σπίρτζης και Γεωργιάδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους, ενώ κάποια στιγμή άναψαν τα αίματα, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει απευθυνόμενος στον Χρήστο Σπίρτζη «Σας πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη» και τον Χρήστο Σπίρτζη να  ρωτά «Μήπως όλα αυτά γίνονται γιατί τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τράπεζα Αττικής δεν εξυπηρετούνται και δεν είναι διασφαλισμένα;»

Γεωργιάδης: «Ο Σπίρτζης για να σώσει τον εαυτό του κατέστρεψε το αφήγημα των τελευταίων πέντε ετών ότι  εμείς δίναμε τα έργα στους φίλους μας εργολάβους, είναι αξιοθρήνητος.
Αν συμφωνεί ότι άλλο το παλιό ΠΑΣΟΚ άλλο το νέο πρέπει να μας πει τι εννοεί όταν λέει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν την Ελλάδα για 40 χρόνια σε πιο αναφέρεστε στο παλιό ή στο νέο ΠΑΣΟΚ. Εσείς είστε το νέο στην Ελλάδα ο αρχιΠασόκος;
Γιατί πήρε δάνειο ο Καλογρίτσας από την τράπεζα Αττικής έχει καμία σημασία ότι πήγαινε στις προεκλογικές ομιλίες του κυρίου Παππά; Σας πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη είστε αξιοθρήνητος τρέμετε σαν το ψάρι
».

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση

Σπίρτζης: «Σας προκαλούμε να φέρετε εδώ και πολύ καιρό κάτι συγκεκριμένο  από αυτά που μας κατηγορείτε όχι λάσπη στον ανεμιστήρα.

Ads

Μήπως όλα αυτά γίνονται γιατί τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τράπεζα Αττικής δεν εξυπηρετούνται και δεν είναι διασφαλισμένα; Ολη αυτή η λάσπη υπάρχει για να μην καταγγελθούν τα δάνεια των κομμάτων σας στην τράπεζα που κατηγορείται ως ΣΥΡΙΖΑ bank. Πληρώνετε τις δόσεις ή ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα. Να πληρώσετε και κανένα φράγκο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Βουλή: Φυλλάδια στην αίθουσα της Ολομέλειας πέταξαν στελέχη της ΛΑΕ

• Σπίρτζης: Ο Στουρνάρας πίεζε να πωληθεί η Τράπεζα Αττικής για ένα κομμάτι ψωμί

• Αυτή είναι η φράση που οδήγησε τους δύο Οικολόγους βουλευτές να ψηφίσουν «ναι»

• Κάνουν πίσω Τσιρώνης και Δημαράς – Υπερψηφίζουν τη διάταξη για το νερό

• Ένταση μεταξύ Κακλαμάνη και Σκουρλέτη στη Βουλή

• Γεννηματά για τηλεοπτικές άδειες: Τώρα είναι η ώρα του εισαγγελέα

• Επίθεση Θοδωράκη κατά Τσίπρα για το νερό και τις τηλεοπτικές άδειες

Σπίρτζης: Ο Στουρνάρας πίεζε να πωληθεί η Τράπεζα Αττικής για ένα κομμάτι ψωμί

Προηγήθηκαν οι καταγγελίες του Χρήστου Σπίρτζη ότι ο Γιάννης Στουρνάρας πίεζε ώστε το ταμείο των μηχανικών να μην μπει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής με σκοπό η τράπεζα να δοθεί στους ιδιώτες «για ένα κομμάτι ψωμί».

Η αναδίπλωση των Οικολόγων βουλευτών

Η ένταση ωστόσο, ξεκίνησε από νωρίς, όταν οι βουλευτές των Οικολόγων Πρασίνων Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς, δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τη διάταξη για τη μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο.

Τελικώς, το ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία έκλεισε, μετά από συνάντησή τους με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη στο Μαξίμου, ενώ κατά πληροφορίες υπήρξε και συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

συμφωνήθηκε να υπάρξει νομοθετική βελτίωση της διάταξης, ενώ τους δόθηκαν εκ νέου διαβεβαιώσεις ότι η μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο δεν συνεπάγεται, σε καμία περίπτωση, ιδιωτικοποίησή τους παρά μόνον «αξιοποίηση» και οι δύο βουλευτές δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.