Στην κυριολεξία κινηματογραφική η ληστεία στο Π. Φάληρο, με την νέα ανατροπή να το επιβεβαιώνει και ταυτόχρονα να εκθέτει τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο τέταρτος δράστης, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει, παρέμεινε για 14 ώρες κρυμμένος στην ντουλάπα του διαμερίσματος, όπου πραγματοποιήθηκε η ληστεία, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις αστυνομικές αρχές που διενεργούσαν έρευνα στο χώρο για τη συγκέντρωση των στοιχείων.

Ads

Κανείς από τους αστυνομικούς δεν τον αντιλήφθηκε. Μάλιστα διαβεβαίωναν πως ο δράστης, που δεν είχε συλληφθεί, δεν βρισκόταν σε κάποιο σημείο στην πολυκατοικία και ενδεχομένως είχε καταφέρει να διαφύγει, πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι.

Όπως αποδείχθηκε ο τέταρτος δράστης της ληστείας, όχι μόνο δεν είχε διαφύγει, αλλά βρισκόταν μέσα στα χέρια τους, κρυμμένος στην ντουλάπα του διαμερίσματος για 14 ολόκληρες ώρες. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να κάνει τη φυσική του ανάγκη εντός της ντουλάπας, προκειμένου να αντέξει την πολύωρη παραμονή του στο σημείο. Και ενώ ο ληστής βρισκόταν στην ντουλάπα, στο διαμέρισμα μια μεγάλη ομάδα αστυνομικών της ασφάλειας και της σήμανσης συγκέντρωναν στοιχεία και αποτυπώματα. Τελικά αποχώρησαν χωρίς να καταλάβουν το παραμικρό.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο γιός της 66χρονης, του θύματος της ληστείας, αντιλαμβανόμενος μια δυσοσμία πλησίασε την ντουλάπα και τότε ο ληστής πετάχτηκε απειλώντας τον με ένα πιστόλι. Φεύγοντας, και μέσα στη φασαρία, ο ληστής κραδαίνοντας το όπλο απείλησε και άλλους ενοίκους που πετάχτηκαν στους διαδρόμους από τη φασαρία και τελικά κατάφερε να διαφύγει, αν και στην περιοχή υπήρχαν ακόμη αστυνομικές δυνάμεις.

Ads