Επί τρεις ολόκληρες ώρες έμειναν όμηροι οι υπάλληλοι και οι πελάτες υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Ads

Ένοπλοι ληστές εισέβαλαν το μεσημέρι σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Χατζηκυριακού στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες μπήκαν στο υποκατάστημα λίγο πριν κλείσει. Με την απειλή όπλων ζήτησαν από τους υπαλλήλους να απομακρυνθούν ενώ τους αιφνιδίασαν με αποτέλεσμα να μην προλάβει κανείς να πατήσει το κουμπί του συναγερμού.

Στη συνέχεια ζήτησαν από τους υπαλλήλους να τους οδηγήσουν στις θυρίδες. Εκεί, με τη βοήθεια οξυγονοκόλλησης άνοιξαν τις θυρίδες και άρπαξαν χρήματα, χρυσαφικά και ρολόγια μεγάλης αξίας.

Ads

Δύο από τους ληστές κρατούσαν ομήρους τους πελάτες ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από όσους ήταν απέξω δεν κατάλαβε το παραμικρό.

Οι ληστές μπήκαν στην τράπεζα λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι και η αστυνομία ειδοποιήθηκε λίγο πριν τις 17:00.

Την υπόθεση χειρίζονται έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δράστες, εκτός από αντικείμενα που απέσπασαν από τις θυρίδες της τράπεζας που βρίσκονταν στον ημιυπόγειο χώρο, πήραν χρήματα και από τα ταμεία. Μάλιστα, για να μπορέσουν να εργαστούν ανενόχλητοι στο χώρο επί τρεις ώρες όπου βρίσκονταν οι θυρίδες της τράπεζας με τη χρήση οξυγόνου, οδήγησαν τους ομήρους σε υπόγειο χώρο του καταστήματος.

Τα όπλα που χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ήταν ένα μακρύκανο και ένα πιστόλι.

Οι κακοποιοί, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ομήρων μιλούσαν σπαστά ελληνικά και φορούσαν αποκριάτικες μάσκες γερόντων, αφού απείλησαν ότι θα χυνόταν αίμα, είπαν ότι δεν ήθελαν τα λεφτά των πελατών, αλλά τα λεφτά της τράπεζας.

Όπως περιγράφει  μία από τις πελάτισσες που ήταν για περισσότερο από τρεις ώρες όμηρος των αδίστακτων κακοποιών: «Μας είπαν ότι δεν ήθελαν τα λεφτά των πελατών, αλλα τα λεφτά της τράπεζας. Με οξυγονοκόλληση άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο. Φαίνονταν ξένοι. Μας απείλησαν. Ο αρχηγός μας είπε ότι μπορούσαμε να φύγουμε ένα τέταρτο από τη στιγμή που έφυγαν από την τράπεζα. Μας άνοιξε την πόρτα. Συνολικά μέσα στη τράπεζα ήμασταν σε ομηρία οκτώ άτομα. Οι πέντε στο υπόγειο και οι τρεις στο ισόγειο του καταστήματος».