Οι καταγγελίες των αδελφών Δεληγιώργη, σύμφωνα με τις οποίες οι διαρρήκτες σήκωσαν από παραλιακό διαμέρισμα στο Βόλο 1,3 εκατομμύρια ευρώ και χρυσές λίρες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.

Φως περιμένουν να ρίξει η άρση του τραπεζικού απορρήτου για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών για το σπασμένο ομόλογο της οικογένειας Δεληγιώργη ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κλοπή του ποσού μαζί με 900 χρυσές λίρες που ήταν κρυμμένες στο εν λόγω διαμέρισμα της οικογένειας όπου ζούσε ο 92χρονος Γιώργος Δεληγιώργης, διερευνάται από την αστυνομία. Σύμφωνα με το e-thessalia, αρχικά η οικογένεια κατήγγειλε εκτός από την κλοπή των χρημάτων και κλοπή 400 λιρών. Μετά φέρεται να διαπίστωσε ότι έλειπαν περισσότερες λίρες.

Μιλώντας σε τοπικό τηλεοτπικό δίκτυο, ο Νικόλας Δεληγεώργης ανέφερε ότι η καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία ο αδελφός του, Γιώργος Δεληγεώργης, αφορά το ποσό των 50.000 ευρώ διαψεύδοντας τα περί 1,3 εκατ. ευρώ και 900 λιρών, όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά.

Ο ίδιος είπε ότι τα χρήματα του Κοινοφελούς Ιδρύματος, του οποίου διαχειριστής είναι ο αδελφός του, Γεώργιος Δεληγεώργης, είναι σε τράπεζες. «Δεν υπάρχουν ούτε εκατομμύρια, ούτε λίρες στο διαμέρισμα. Ο αδελφός μου υποστηρίζει πως είχε στο δωμάτιό του περίπου 50.000 ευρώ τα οποία λείπουν. Δεν έχει λίρες και είχε μόνο 50.000 ευρώ τα οποία έκλεψαν από μια συρταριέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αστυνομία ερευνά το κατά πόσο ισχύουν τα όσα κατήγγειλε η οικογένεια σε ό,τι αφορά το ύψος του ποσού.

Οι δράστες όπως είναι γνωστό μπήκαν στο διαμέρισμα του Γ. Δεληγιώργη από την κεντρική πόρτα, παραβιάζοντας την κλειδαριά. Όπως δήλωσε η οικογένεια το αστρονομικό ποσό προερχόταν από ρευστοποίηση ομολόγου, πριν από λίγες εβδομάδες.