Ένα αγοράκι 2 ετών στη Λήμνο, κατάπιε μανταλάκι και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το παιδί κατάπιε το μανταλάκι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο. Έπειτα, μεταφέρθηκε με super puma από το νησί στη Θεσσαλονίκη.

Οι γιατροί κατάφεραν να βγάλουν το αντικείμενο από το στομάχι του παιδιού χωρίς χειρουργική επέμβαση, αλλά με τη βοήθεια ενός ενδοσκοπίου τελευταίας γενιάς.

«Οταν το παιδί έφτασε εδώ, αμέσως κινητοποιηθήκαμε, ενημερώσαμε τους αναισθησιολόγους, είχαμε έτοιμο το χειρουργικό κρεβάτι. Το παιδί έπρεπε να είναι νηστικό 6 με 8 ώρες και προβήκαμε στην αφαίρεση ενδοσκοπικά του ξένου σώματος», δήλωσε ο Ιωάννης Ξηνίας, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας.

Ads

«Είναι σημαντικό ότι έγινε χωρίς χειρουργείο. Διαθέτουμε πλέον τον εξοπλισμό. Έχουμε ένα επεμβατικό γαστροσκόπιο, με το οποίο μπορούμε να βάλουμε έναν συρμάτινο οδηγό, που στην άκρη του φέρει ένα διχτάκι. Με αυτό εγκλωβίζουμε το ξένο σώμα και το φέρουμε από όπου βρίσκεται στο ανώτερο πεπτικό σύστημα», εξήγησε ο ίδιος.

Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία το παιδί φαίνεται πως είναι καλά, επιστρέφοντας στη Λήμνο.