Ο Δημήτρης Λιγνάδης, με ανακοίνωση του, απάντησε στις πληροφορίες που αναφέρονταν σε παραίτηση του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, υπογραμμίζοντας πως συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του και κάνοντας λόγο για «φήμες», οι οποίες, «δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν», όπως δήλωσε.

Ads

«Θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου», τονίζει επίσης ο κ. Λιγνάδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

«Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι, η Έλενα Ακρίτα, επικαλούμενη «αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές», είχε προβεί σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, στην οποία αναφερόταν ότι «η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Πολιτισμού, είχε εκδώσει επίσης ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως «οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη “αξιόπιστη πληροφορία” είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα: