Λήγει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης από τις τρεις συνολικά δόσεις για τις τηλεοπτικές άδειες. Αλαφούζος και Μαρινάκης έχουν ήδη από την Παρασκευή πληρώσει την δόση, ενώ και ο Μίνωας Κυριακού  πλήρωσε σήμερα το πρωί. Ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσα έχει περιθώριο μέχρι το απόγευμα να καταβάλει τα χρήματα για την πρώτη δόση, αλλιώς κινδυνεύει να χάσει την άδεια.

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η εβδομάδα των Παθών και η δοκιμασία στη σχέση Τσίπρα – Καμμένου

Ο όμιλος του Γιάννη Αλαφούζου, εκ μέρους του ΣΚΑΪ, κατέβαλε την Παρασκευή στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε.

Ακολούθησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ, εκ των 73,9 εκατ. ευρώ, με τα οποία κέρδισε τη δημοπρασία για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.

Ads

Σήμερα το πρωί το σχήμα του Μίνωα Κυριακού (ΑΝΤ1), κατέβαλε το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς του, δηλαδή 25.300.000 ευρώ.

Τέλος, το σχήμα συμφερόντων του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα θα πρέπει επίσης μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ, από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς για την τρίτη άδεια.

Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε εκ των επόμενων δόσεων του τιμήματος «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια».