Ένα δισέλιδο αφιερώνει η σημερινή γαλλική Liberation στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναφέρει τις συνέπειες του μνημονίου και το γεγονός ότι κάθε νόμος που περνάει στη Βουλή θα πρέπει να έχει το πράσινο φως των πιστωτών, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι οι πιστωτές δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στη χώρα.

Ads

«Μπορεί η Αθήνα να σέβεται τα διατάγματα των πιστωτών, αυτοί, όμως, δεν κρατούν πάντα τις υποσχέσεις τους και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους» επισημαίνει ο Φαμπιέν Περιέ, στο άρθρο του που επιγράφεται «Ο Τσίπρας πιστεύει ακόμα στο ελληνικό κράτος».

Αναφορικά με το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ,ο Φαμπιέν επισημαίνει: «Έναν χρόνο μετά την επώδυνη υπογραφή μιας συμφωνίας με την ΕΕ, που απέχει πολύ στο να έχει ορθοποδήσει τη χώρα, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δώσει νέα ώθηση στο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς με την ευκαιρία του συνεδρίου, το Σαββατοκύριακο».

«Ο Αλέξης Τσίπρας, που πέρασε από αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρωθυπουργία, ξέρει πολύ καλά ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας είναι ένας συνεχής αγώνας και το έδειξε με την εναρκτήρια ομιλία του την Πέμπτη, υπερασπιζόμενος ο ίδιος την πολιτική του δράση», αναφέρει στη συνέχεια ο συντάκτης της γαλλικής εφημερίδας.

Ads

Ο Φαμπιέν Περιέ εκτιμά ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υπήρξε «καθησυχαστικός», διαβεβαιώνοντας ότι δεν σκόπευε ποτέ να βγει από το ευρώ, δίνοντας τέλος στις φήμες που κυκλοφόρησαν με το βιβλίο των δημοσιογράφων της Le Monde σχετικά με τον Ολάντ.

Τέλος, αναφέρει ότι «στο γήπεδό του, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι η μάχη που δίνει είναι για την τιμή της αριστεράς και την τιμή του ελληνικού λαού».