Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη σήμερα στη Λούτσα, επειδή όχι απλώς παραβίασε STOP αλλά οδηγούσε ένα ανασφάλιστο τζιπ με πλαστές πινακίδες.

Ads

Διαβάστε επίσης:
Kίνημα «Free liapis» στο twitter

Κατά την προσαγωγή του στην Εισαγγελία ο Μιχάλης Λιάπης φρουρούμενος και φορώντας χειροπέδες υποστήριξε συνομιλώντας με δημοσιογράφους:
 
«Τον Αύγουστο κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο. Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα γιατί δεν το κυκλοφορούσα. Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει».


 
Πριν μπει στο περιπολικό για να μεταφερθεί από την τροχαία Αγίας Παρασκευής σημείωσε «Έσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Το ομολογώ» εξομολογήθηκε στους δημοσιογράφους. «Έκανα λάθος. Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία» είπε και συμπλήρωσε ότι είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες στους αθηναϊκούς δρόμους.
 
Ο πρώην υπουργός κυκλοφορούσε με ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού, το οποίο είχε πλαστές πινακίδες. Επιπλέον, δεν είχε δίπλωμα μαζί του, ενώ το όχημα ήταν και ανασφάλιστο. Αρχικά οδηγήθηκε στην τροχαία της Αγ. Παρασκευής, όπου σχηματίζεται δικογραφία.