«Λευκή» η πρωτοχρονιά. Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται και θα είναι ιδιαίτερα έντονες κυρίως σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ενώ η θερμοκρασία βρίσκεται σε κατακόρυφη πτώση. Για σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Ισχυρός παγετός στην κεντρική και βόρεια χώρα.
 

Ads

Αττική
 
Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στη δυτική, βόρεια και ανατολική Αττική, ενώ αναμένεται να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας. Από 1-4 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
 
Θεσσαλονίκη
 
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμόμετρο να δείχνει από -4 έως 1 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
 
Μακεδονία, Θράκη
 
Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στα βόρεια της χώρας, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από – 6 έως 1 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία ο υδράργυρος θα δείξει από – 20 έως- 1 βαθμούς.
Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 –  9 και τοπικά στα ανατολικά 10 μποφόρ.
 
Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
 
Βροχές ή χιονόνερο θα σημειωθούν στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία από 2-9 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο 5-7 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
 
Χιονοπτώσεις που κατά διαστήματα θα είναι ιδιαίτερα έντονες σημειώνονται και στις παραπάνω περιοχές. Από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στα βόρεια 4-5 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
 
Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη, όπου αναμένονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βόρειοι βορειανατολικοί 7 με 9 και στα νότια νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Από 7-13 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στις Κυκλάδες 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
 
Βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στα νότια, ενώ στα βόρεια θα ρίξει χιόνι. Ο υδράργυρος θα δείξει στα βόρεια από 2 έως 6 βαθμούς και στα νότια 9-17 βαθμούς. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
 
Ο καιρός την Πρωτοχρονιά
 
Τα χιόνια θα συνεχιστούν και την Πρωτοχρονιά, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.
 
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις.
 
Στη νότια νησιωτική χωρά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά και χιονιά στα ορεινά.
 
Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 και πιθανώς 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα.

Διαβάστε επίσης:
Προβλήματα από την κακοκαιρία