Πορεία διαμαρτυρίας για τον εγκλεισμό τους στο νησί και τις συνθήκες διαβίωσής τους στο, καταυλισμό της Μόριας πραγματοποίησαν εκατοντάδες πρόσφυγες κυρίως αφγανικής καταγωγής που ξεκίνησαν από τη Μόρια και κατευθύνθηκαν στην πόλη της Μυτιλήνης, στην πλατεία Σαπφούς. Μεταξύ τους πολλές γυναίκες και παιδιά.

Ads

Από χθες, όπως σημειώνει η ΕΡΑ Αιγαίου, υπάρχει αναστάτωση όταν διακινήθηκε μια πληροφορία ότι απεβίωσε ένας ομοεθνής τους που βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ωστόσο σύμφωνα με τον υπεύθυνο του παραρτήματος της Μόριας του ΚΕΕΛΠΝΟ, γιατρό Δημήτρη Πατέστο, ο πρόσφυγας συνεχίζει να νοσηλεύεται με καρδιολογικά προβλήματα στο Βοστάνειο Νοσοκομείο. Ο συγκεκριμένος πρόσφυγας έφτασε στο νησί πριν από 15 μέρες και όταν διαγνώστηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του καταυλισμού της Μόριας Δημήτρη Βαφέα οι πρόσφυγες ενημέρωσαν ότι θα προχωρήσουν σε αυτή την ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας και θα επιστρέψουν στο κέντρο της Μόριας.

Η κατάσταση παρά τις όποιες προσπάθειες βελτίωσης παραμένει πολύ δύσκολη για τους πρόσφυγες στη Μόρια όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι σήμερα 6,5 χιλιάδες άνθρωποι.

Ads