Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου στη Λέσβο, στον 35χρονο ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2018 επιτέθηκε άγρια σε έναν 56χρονο από το Μπαγκλαντές προκαλώντας του μόνιμη βλάβη στο χέρι.

Ads

Όπως μεταδίδει το stonisi.gr o Εαμάν Ουντίν από το Μπαγκλαντές, βρίσκεται στη Λέσβο εδώ και πολλά χρόνια, εργαζόμενος στον εξωτερικό χώρο σούπερ μάρκετ όπου συγκεντρώνει τα καροτσάκια των πελατών και επιμελείται τον χώρο.

Ο 56χρονος το 2018 στο πλαίσιο της δουλειάς του ζήτησε από τον κατηγορούμενο να μη σταθμεύσει το αυτοκίνητο του στη θέση που προορίζεται για ΑμεΑ. Ο 35χρονος ο οποίος ισχυρίστηκε ότι εξέλαβε την παρατήρηση ως προσβολή αναφέροντας μάλιστα ότι το θύμα προσέβαλε την σύζυγό του και ότι την κοιτούσε επίμονα, βγήκε από το αυτοκίνητο του και βρίζοντας, τον 56χρονο χτυπούσε με μεταλλικό λοστό τον οποίο έβγαλε από το αυτοκίνητό του.

Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι τον Νοέμβριο του 2021 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών χωρίς αναστολή στον 35χρονο.

Ads

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος αθωώθηκε για την οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ κατά πλειοψηφία 4 προς 3 η ποινή του μετατράπηκε από απόπειρα βαριάς σκοπούμενης βλάβης σε τετελεσμένη επικίνδυνη πράξη.

Ο ένοχος, και σε δεύτερο βαθμό, έχει εκτίσει 28 μήνες στη φυλακή και ως εκ τούτου αποφυλακίζεται άμεσα.

Το stonisi.gr αναφέρει ότι ο ισχυρισμός του ενόχου ότι το θύμα κοιτούσε επίμονα τη σύζυγό του δεν έπεισε το δικαστήριο, το οποίο δεν δέχτηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς, μετρώντας καταδίκες που είχε στο παρελθόν. Ωστόσο η πρόεδρος του Εφετείου σχολίασε ότι το δικαστήριο έδειξε εξαιρετική επιείκια και του συνέστησε «να συμμαζέψετε τα νεύρα σας».

Σύμφωνα με δηλώσει του θύματος, ο ίδιος έχει υποστεί μόνιμη βλάβη στο χέρι και πλέον δεν μπορεί να δουλέψει στις ελιές. Ουσιαστικά ζει ουσιαστικά από τη συλλογή καροτσιών στο σούπερ-μάρκετ, στέλνοντας χρήματα στην οικογένειά του στο Μπαγκλαντές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρώτο βαθμό δεν είχε γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του καταγγέλλοντα για ρατσιστικό κίνητρο του δράστη, παρ΄ότι η Πολιτική Αγωγή σημείωσε ότι δεν θα είχε γίνει η επίθεση, αν το θύμα… είχε άλλο χρώμα.

Από τη μεριά του, ο δικηγόρος του θύματος, Σπύρος Τζουγανόπουλος, άφησε αιχμές σχετικά με το γεγονός ότι η ποινική δίωξη εισήχθη χωρίς το ρατσιστικό κίνητρο.

Πηγή φωτογραφίας: Στο νησί