Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό στο tvxs.gr τα γεγονότα και τις πολιτικές εξελίξεις μετά το κλείσιμο της κάλπης του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ads

Συνεχής ενημέρωση: 

01:05: Δείτε τα συνολικά αποτελέσματα σε Δήμος Και Περιφέρειες. 

01:01: «Οι πολίτες, σε μεγάλο βαθμό, στήριξαν με την ψήφο τους την ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση και επιβράβευσαν υποψηφιότητες που κινούνται πέρα από την αντίληψη των κομματικών εντολών, όπως είναι αυτές του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

00:49: «Τα κόμματα για άλλη μια φορά προσπαθούν να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα κατά το δοκούν και βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος» δήλωσε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Η αυτοδιοίκηση μπορεί να προχωρήσει μόνη της και λέμε όχι στα παιδιά του κομματικού σωλήνα», τόνισε. 

00:35: Στη «μη συνένωση της παράταξης» και στη «διάσπαση στο εσωτερικό», απέδωσε το σημερινό αποτέλεσμα ο υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας, Άρης Σπηλιωτόπουλος

00:33: Πρωτιά με πάνω από 10 μονάδες για τον Αχιλλέα Μπέο στο Βόλο

00:32: Οι στενές κομματικές επιλογές απέτυχαν καθαρά, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Την Κυριακή των ευρωεκλογών χρειαζόμαστε μια συνολική εικόνα προοδευτικής σταθερότητας, πρόσθεσε. 

00:19: Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως οι ευρωεκλογές της 25ης Μάρτη θα είναι δημοψήφισμα για το μνημόνιο. 

00:12: Στο χέρι των πολιτών βρίσκεται το πισωγύρισμα ή η σταθερότητα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

23:58: Τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του θέλησε να προβάλει στις δηλώσεις του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. «Ζητώ τη στήριξη των πολιτών και μόνο των πολιτών» για τον β’ γύρο τόνισε.

23:51: Τελική εκτίμηση για Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη από τη Singular Logic

Ads

23:45: Την ψήφο των Αθηναίων στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών ζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Καμίνης

23:43: Κάλεσμα συστράτευσης στον β’ γύρο των εκλογών απηύθυνε η Ρένα Δούρου κατά την ομιλία της στο εκλογικό της κέντρο. «Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες που ήλθαν δίπλα μας και σε αυτό το δύσκολο αγώνα μας δίνουν δύναμη για να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας, τις ζωές που μας έχουν στερήσει χρόνια» ανέφερε.

23:26: Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στον δεύτερο γύρο, σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

23:07: Την ικανοποίησή του εκφράζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας πως «το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι ο ρυθμιστής της επόμενης ημέρας».

22:51: «Ο Πειραιάς γυρίζει την πλάτη του στο χθες», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. «Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα ταράζοντας τα νερά του Πειραιά», ανέφερε.

22:39: «Δεν θα στηρίξουμε ούτε Μώραλη, ούτε Μιχαλολιάκο στον Πειραιά», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

22:37: «Το αποτέλεσμα ασφαλώς μας ικανοποιεί αλλά δεν μας αφήνει να κοιμόμαστε», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. 

22:23: Ως μία πρώτη δικαίωση αποτίμησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης το αποτέλεσμα του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Οι Αθηναίοι ψηφίσαν για τη μεγάλη αλλαγή η Ανοιχτή Πόλη έδωσε μεγάλη μάχη και το αποτέλεσμα του α’ γύρου αποτελεί πρώτη δικαίωση», δήλωσε

22:10: Αιχμές προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά και του κόμματος της ΝΔ άφησε ο Νικήτας Κακλαμάνης σε δήλωσή του, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός με τις ενέργειές τους προκάλεσε τη διάσπαση. 

22:09: «Οργανωμένα συμφέροντα αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά ισχυρά», δήλωσε ο Θοδωρής Δρίτσας, μετά τα πρώτα αποτελέσματα για τον δήμο Πειραιά , σύμφωνα με τα οποία ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

21:59: Οι Δήμοι που εκλέγουν δημάρχους από την πρώτη Κυριακή

21:56: «Την επόμενη Κυριακή τα πολιτικά συμπεράσματα», δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

21:48: Τα πρώτα αποτελέσματα στις Περιφέρειες

21:47: Στο Δήμο Θεσσαλονίκης με ενσωμάτωση 10% τα αποτελέσματα:

  • Μπουτάρης 35,85% 9 έδρες
  • Καλαφάτης 25,59% 6 έδρες
  • Μηταφίδης 10,22% 3 έδρες
  • Ματθαιόπουλος 8,03% 2 έδρες
  • Δέλης 6,54% 2 έδρες
  • Στεργίου 3,32% 1 έδρα
  • Ιωαννίδου 1 έδρα
  • Ράκκας 2,35% 1 έδρα

Δείτε τη ροή των αποτελεσμάτων όπως μεταδίδονται από το υπουργείο Εσωτερικών ανά Δήμο και Περιφέρεια. 

21:39: Σε ενσωμάτωση 10% στο Δήμο Αθήνας τα ποσοστά είναι:

  • Καμίνης 21,61% 5 έδρες
  • Σακελαρίδης 20% 5 έδρες
  • Σπηλιωτόπουλος 17,5% 4 έδρες
  • Κασιδιάρης 15,82% 4 έδρες
  • Σοφιανός 7,17% 2 έδρες
  • Κακλαμάνης 6,86% 2 έδρες
  • Καπερνάρος 3,65% 1 έδρα
  • Αβραμίδης 2,81% 1 έδρα
  • Κωνσταντίνου 1,99% 1 έδρα

Δείτε τη ροή των αποτελεσμάτων όπως μεταδίδονται από το υπουργείο Εσωτερικών ανά Δήμο και Περιφέρεια. 

21:35: Πολύ δύσκολο και σύντομο χαρακτήρισε «τον αγώνα» του για τη διεκδίκηση της περιφέρειας Αττικής ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σε δηλώσεις του μετά τα πρώτα αποτελέσματα. 

21:27: Κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν πως δεν υπάρχει δυναμική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Όπως σημειώνουν με εξαίρεση την περιφέρεια Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πηγαίνει καλά, καθώς στην πλειονότητα των περιφερειών δεν θα είναι καν στο δεύτερο γύρο, αλλά θα είναι τρίτος ή τέταρτος. Ακόμα και στην περιφέρεια Αττικής, προσθέτουν, τα ποσοστά που αποσπά η Ρένα Δούρου είναι χαμηλότερα από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου 2012, ενώ υπολείπονται από το άθροισμα των ποσοστών Κουμουτσάκου και Σγουρού. Το ίδιο, επισημαίνουν, ισχύει και για το δήμο της Αθήνας.

21:25: Τα τελικά αποτελέσματα των Exit Polls. Ντέρμπι για την πρωτιά μεταξύ Καμίνη και Σακελαρίδη. 

21:19: Ικανοποίηση στο στρατόπεδο του Σταύρου Καλαφάτη. Συνεργάτες του δηλώνουν αισιόδοξοι αλλά δεν σχολιάζουν τα exit polls, σημειώνοντας πως τοποθετηθούν να έχουν γνώση των τελικών αποτελεσμάτων. 

21:00: «Αν δεν περάσει ο Σπηλιωτόπουλος στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσω Καμίνη», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης στον Alpha. 

20:57: «Η γενικότερη εικόνα είναι ότι ο ‘χώρος’ είναι εδώ» σημειώνουν πηγές του ΠΑΣΟΚ, ως μια εκτίμηση των πρώτων αποτελεσμάτων.

20:50: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ασφαλώς και δεν υπάρχει ζήτημα πρόωρων εθνικών εκλογών. Είναι πολύ νωρίς να βγουν συμπεράσματα ακόμα και για τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

20:48: «Στηριζόμαστε στον πολίτη που δεν παίρνει γραμμή από διαπλεκόμενα, σημασία έχει ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα», δήλωσε ο Βασίλης Μιχαλολίακος

20:46: «Το μήνυμα και το λαμβάνουμε και το επεξεργαζόμαστε» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στο Star, αποτιμώντας τα ευρήματα των exit poll.

20:42: «Πληρώσαμε τον εμφύλιο στη ΝΔ» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα στον Δήμο της Αθήνας. 

20:41: Στη Γαύδο έχουν Δήμαρχο. Το πρώτο επίσημο αποτέλεσμα από τη Singular. Δήμαρχος εξελέγη η Ευαγγελία Καλλίνικου με τον συνδυασμό «Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου». Στη δεύτερη θέση η υποψήφια Δήμαρχος Σοφία Τσιριντάνη, με τον συνδυασμό «Γαύδος για όλους». Συνολικά ψήφισαν 139 εκλογείς. Βρέθηκαν ένα λευκό και ένα άκυρο. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 137. Η Ευαγγελία Καλλίνικου έλαβε 71 ψήφους – 51,8%, η Σοφία Τσιριντάνη 66 ψήφους – 48,2%. Η ροή των επίσημων αποτελεσμάτων από τη Singular έχει ξεκινήσει. 

20:36: Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος καταγγέλλει πως είκοσι άτομα εισέβαλαν στο 2ο Λύκειο Πειραιά έβρισαν και προπηλάκισαν υποψηφίόυ του συνδυασμού του. 

20:20: Οι εκλογές στο Facebook και το Twitter

20:19: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το πρώτο φάουλ ερμηνεύοντας το exit poll. Το τελικό πολιτικό συμπέρασμα θα βγει την άλλη Κυριακή. Ο ελληνικός λαός ψηφίζει την επόμενη Κυριακή ως ενιαίο εκλογικό σώμα και παίρνει αποφάσεις σε σχέση με την λειτουργία της Βουλής και την δεδηλωμένη», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

20:17: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την Κρήτη

20:10: Στην Πελοπόννησο πρώτος ο Τατούλης με 43,1% έναντι του Γιώργου Δέδε με 20,4%. Στην Περιφέρεια Κρήτης οι εκτιμήσεις δίνουν πρώτο τον Σταύρο Αρναουτάκη με 40,4% και δεύτερο τον Μιχάλη Κριτσωτάκη με 22,7%. 

20:04: Πρώτος και με μεγάλη διαφορά ο Τζιτζικώστας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Δεύτερος ο Γιάννης Ιωαννίδης. Οι εκτιμήσεις για την Κεντρική Μακεδονία.  

20:01: Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε η Έλλη Στάη από κυβερνητικούς κύκλους, αν το ίδιο αποτέλεσμα αποτυπωθεί και στις ευρωεκλογές, ο Σαμαράς θα προσφύγει σε έκτακτες εκλογές για τις 22 Ιουνίου. Λίγο αργότερα υπήρξε διάψευση από τη Συγγρού. Από τη ΝΔ έκαναν λόγο για αναληθείς πληροφορίες και χαρακτηρίζουν τη δημοσιογράφο “φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ”.

20:00: «Θα κόψουμε πρώτοι το νήμα στον δεύτερο γύρο» αναφέρει το επιτελείο του Γιώργου Καμίνη και εκφράζει «ικανοποίηση για το γεγονός ότι η ανεξάρτητη υποψηφιότητά του υπερέβη την άγρια κομματική πόλωση».

19:49: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα στον Πειραιά

19:47: Τα πρώτα σχόλια στην Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι πρόκειται για σαφή ήττα της κυβέρνησης και εκτιμούν ότι αλλάζει ο εκλογικός χάρτης της χώρας, κάτι που -όπως λένε- θα φανεί και την επόμενη Κυριακή.

19:42: Στις 22:30 τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα όπως ανακοίνωσε ο Γ. Μιχελάκης. «Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία». 

19:40: Επεισόδιο μεταξύ Βασίλη Μιχαλολιάκου και Βαγγέλη Μαρινάκη στον Πειραιά, έξω από εκλογικό κέντρο. 

19:25: Πρώτος στην Πάτρα ο υποψήφιος του ΚΚΕ. Δείτε εδώ τις πρώτες εκτιμήσεις για την Πάτρα. 

19: 21: Το βίντεο με τα Exit Polls για Αθήνα και Περιφέρεια Αττικής

19:20: Μουδιασμένοι στα γραφεία του Γ. Καμίνη, αλλά αισιόδοξοι για τον δεύτερο γύρο. 

19:15: Δείτε τα αποτελέσματα του Exit Poll της Kάπα Research

19: 13: Πρώτος ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, δεύτερος ο Καλαφάτης. Πρωτιά Μώραλη στον Πειραιά, δεύτερος ο Μιχαλολιάκος. Πανηγυρισμοί στα προεκλογικό περίπτερο του Μώραλη. Προβληματισμός στα γραφεία του Μιχαλολιάκου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των exit polls. 

19:06: «Δεν είναι καταστροφικά» τα αποτελέσματα δηλώνουν στο ΠΑΣΟΚ. «Λάβαμε το μήνυμα» αναφέρουν.

19:05: Βαρύ το κλίμα στη Συγγρού σύμφωνα με τις πληροφορίες 

19:04: Πρώτη η Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, δεύτερο ο Σγουρός. Πρώτος ο Σακελαρίδης στο Δήμο Αθήνας, δεύτερος ο Καμίνης. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των exit polls. 

19:03: Τα παρατράγουδα των εκλογών

19:02: Δείτε τα αποτελέσματα ανά Δήμο και Περιφέρεια εδώ

19:01: Η πρώτη επίσημη εκτίμηση από τη Singular Logic αναμένεται στις 23:00.

19:00: Έκλεισαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

18:36: Ο Β. Μιχαλολιάκος καταγγέλλει παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας από τον συνδυασμό του Γ. Μώραλη. Καταγγελίες για παράνομη προεκλογική δράση του Γ. Μώραλη και από τον Θ. Δρίτσα

18:15: Τραμπουκισμούς από χρυσαυγίτες καταγγέλλουν Γ. Καμίνης και Θ. Δρίτσας

18:00: Καταγγελίες για τεχνητή έλλειψη ψηφοδελτίων των συνδυασμών τους από τους Τέρενς Κουίκ και Γιάννη Μανώλη. 

17:55: Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών: