«Μιλώ συχνά με τον κ. Τσίπρα, τον επισκέπτομαι ή έρχεται σπίτι μου και τον συμβουλεύω χωρίς να ζητώ τίποτα ως αντάλλαγμα. Έχω καλές φιλικές σχέσεις μαζί του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεργαστώ μαζί του. Μέχρι τις εκλογές δεν θα γίνει καμία απολύτως συνεργασία».

Ads

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στίγμα FM.

Παρά τις «φιλικές τους σχέσεις» δεν παρέλειψε ωστόσο να ασκήσει κριτική στον πρωθυπουργό. «Ο Τσίπρας ομολόγησε ότι είχε αυταπάτες, παρασύρθηκε από τον Βαρουφάκη, είναι ένα παιδί 40 ετών άπειρο και από τα οικονομικά και από την πολιτική, γι αυτό ζητώ οικουμενική κυβέρνηση, ο τόπος επιβάλλει μια ευρεία κυβέρνηση συνεργασίας», είπε.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ τα βρήκαμε στην απλή αναλογική, αλλά ως Ένωση Κεντρώων ζητάμε και άλλα πράγματα, όπως καμιά σύνταξη άνω των 1.500 ευρώ, όχι σε διπλές συντάξεις και να φύγουν οι αργόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι. Εμείς ζητούσαμε την απλή αναλογική γιατί θέλαμε να ανακόψουμε την αυτοδυναμία. Οι κυβερνήσεις που προέκυψαν από αυτοδυναμία, χρησιμοποίησαν το κράτος ως λάφυρο», σημείωσε ο κ. Λεβέντης.

Ads

«Εμένα με νοιάζει το καλό της χώρας, όχι οι καρέκλες και τα υπουργεία. Αν μετά τις εκλογές χρειάζονται οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων απαραιτήτως, δεν θα αφήσουμε την χώρα ακυβέρνητη», είπε επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.