Ο Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, είπε ότι εδώ και οκτώ ημέρες ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την Άμυνα και κατόπιν της απάντησης από τον Προκόπη Παυλόπουλο, ότι η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με το Σύνταγμα, απευθύνθηκε με επιστολή του στον κ. Τσίπρα, ωστόσο, όπως είπε, ο ίδιος δεν έχει ανταποκριθεί, «είχε σοβαρότερες δουλειές -να πάει στην Κούβα;- και από εδώ και από εκεί?».

Ads

Ο κ. Λεβέντης στάθηκε κριτικός απέναντι στην επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να απαντά με τέτοια συχνότητα στις τουρκικές προκλήσεις αναφέροντας: «Στο τέλος θα χάσει το κύρος του» κι «αν συνεχίσει έτσι θα έχουμε θερμό επεισόδιο». «Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Δεν μπορεί να παίζει το παιχνίδι των τρελών».

Υπό το πρίσμα της ενημέρωσης που ο ίδιος είχε – όπως είπε – ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν οι αμυντικοί εξοπλισμοί που έχουν προγραμματιστεί γιατί αλλιώς θα χαθεί η ισορροπία στο Αιγαίο, ο κ. Λεβέντης πρότεινε να δώσουν οι βουλευτές τρεις μισθούς για την πατρίδα», να μειωθούν κατά 200 ευρώ οι συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ, να περικοπούν οι διπλές και οι τριπλές συντάξεις και να καταργηθούν οι 80.00 συντάξεις των πλουσίων. «Αυτό είπα εγώ», διευκρίνισε ο κ. Λεβέντης, καταγγέλλοντας ότι το κόμμα του αντιμετωπίζει «ρατσισμό ενημέρωσης από τα ΜΜΕ» γι’ αυτό και διαστρεβλώνονται τα λεγόμενά του, όπως επισήμανε.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι δεν υπήρξε κανένα όφελος και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε τίποτα για το χρέος παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς της.

Σχετικώς με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αρνητικός στο να δοθεί το επίδομα στους συνταξιούχους, σημείωσε ότι καλύτερα θα ήταν να είχε συνεννοηθεί ο κ. Τσίπρας με τους εταίρους, κι εξέφρασε φόβους πως και πάλι η κυβέρνηση βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες, «θυμήθηκε τον αντιμνημονιακό εαυτό της».

Ads

«Είστε επικίνδυνοι», είπε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα και παρατήρησε πως «εκείνος που θα βγάλει τη χώρα από την Ευρώπη θα πάει φυλακή, ευτυχώς ο κ. Τσίπρας έσωσε τον εαυτό του», αφού «ξεβρακώθηκε πρώτα και τα υπέγραψε όλα».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι δεν θα έρθει κανένας επενδυτής, «αφού δεν ήρθε ως τώρα, θα έρθει τον τρίτο χρόνο της διακυβέρνησης;», και προειδοποίησε ότι «εάν δεν λάβουμε μέτρα, οι Έλληνες θα πάμε σε μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας».