Κατά της όξυνσης του κλίματος, το οποίο επικράτησε στη Βουλή, λίγο πριν πάρει τον λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τάχθηκε ο Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας ότι δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω την ανάγκη να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση συναινετική 240 εδρών, που θα φέρει επενδύσεις και θα κάνει πιο ελαστικό το οικονομικό πρόγραμμα.

Ads

Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού είπε ότι αν όποιος τον άκουσε θα αισθανόταν ότι είμαστε σε χώρα με λυμένα προβλήματα.

Για τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη είπε πιθανώς να γίνονται, αλλά υπάρχουν πιέσεις ένθεν και ένθεν. «Όταν στη ΝΔ καταλογίζετε κάποια πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλήθεια. Το ίδιο και ότι καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ. Είναι ένα σάπιο καθεστώς η Ελλάδα», σημείωσε.

Ειδικότερα για τις αιτιάσεις προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλο, είπε: εγώ συμφωνώ να παρεμβαίνει ο αρμόδιος υπουργός και να ελέγχει και αν δεν το επιτρέπει αυτό ο νόμος, να αλλάξει ο νόμος.

Εκανε αναφορά στην αντιπαράθεση των υπουργών Καμμένου – Μουζάλα για την λάθος εκφορά του ονόματος της ΠΓΔΜ από τον τελευταίο, λέγοντας ότι «ο κ. Καμμένος ήθελε να απομακρυνθεί ο κ. Μουζάλας για θέμα τιμής, αλλά μετά με τον Μπαλαούρα-που έκανε παρόμοια αναφορά- το κατάπιε» και αναρωτήθηκε «τελικά ποια είναι η θέση. Ο πληθυσμός της Μακεδονίας θέλει να ξέρει». Ζήτησε να υπάρξει απόφαση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητηθεί από την ΠΓΔΜ ή να αλλάξει όνομα ή η Ελλάδα δεν θα την αναγνωρίσει ποτέ.

Ads

Ως προς την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, αναρωτήθηκε τί εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει. Αυτή η συζήτηση πέφτει σαν το μελάνι της σουπιάς, ενώ μπαίνουν φόροι και κόβονται συντάξεις.

Δείτε τι είπε στη δευτερολογία του: