Η Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσει τα μέτρα δήλωσε μιλώντας από του βήματος της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης.

Ads

Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τα μέτρα εάν δεν γίνουν δεκτά τα εννέα σημεία που έχει εισηγηθεί.

«Τα μέτρα είναι πολύ βαριά», είπε «γιατί αφαιρούν επιδόματα από ανασφάλιστους υπερήλικες χωρίς να λαμβάνονται μέτρα για περιπτώσεις όπως οι 330.000 διπλοσυνταξιούχοι, τα ρετιρέ στις συντάξεις, και συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ και εξακολουθούν να εργάζονται», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Συνεχίζοντας καταλόγισε «έλλειψη αξιοπιστίας» στα κόμματα της αντιπολίτευσης διότι ενώ ψήφισαν την αρχική συμφωνία τώρα αρνούνται να ψηφίσουν τα μέτρα αν και η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη. Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας, ότι «θα μπορούσε να αποφύγει το ενέχυρο των 50 δισ. ευρώ, εάν είχε απομακρύνει εγκαίρως τους δραχμιστές», όπως τους απεκάλεσε.

Ads

‘Ασκησε επίσης κριτική στη Νέα Δημοκρατία, ότι εμφανίζεται σήμερα κατά των φόρων, ενώ όσο κυβερνούσε έβαζε φόρους και υποστήριξε ότι υπάρχει συμμαχία ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού, για την οποία εκτίμησε ότι θα αποτύχει.