«Εκλογές θα έχουμε μέσα στο 2018. Η ετερόκλητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία βρίσκεται σε αποσύνθεση και η κυβέρνηση σε αποδρομή. Ο Τσίπρας φεύγει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» ο σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης.

Ads

Αναφερόμενος στο ταξίδι του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, επισημαίνει πως αυτό έγινε σε μια εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία για τη χώρα, την ώρα, δηλαδή, που υπάρχει αστάθεια στη ΝΑ Μεσόγειο και οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία αντιμετωπίζουν πρόβλημα, εξαιτίας του Ταγίπ Ερντογάν. Όπως λέει, δηλαδή την ώρα που υπήρχε μια μοναδική ευκαιρία να πετύχει ο κ. Τσίπρας συγκεκριμένες δεσμεύσεις της αμερικανικής ηγεσίας για τα εθνικά μας ζητήματα -τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, τα Σκόπια, το Μεταναστευτικό- αλλά και να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη στρατηγικής σχέσης σε όλους τους τομείς ελληνικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων. «Το μόνο συγκεκριμένο που ακούσαμε μετά την συνάντηση Τσίπρα – Τράμπ, είναι η συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16 και οι αντιφατικές διαρροές του κ. Καμμένου για το κόστος και κάποια αντισταθμιστικά που γεννούν απορίες και είναι ανάγκη να ενημερωθεί άμεσα η Βουλή» σημειώνει ο Μ. Λαζαρίδης. Συνεχίζοντας την κριτική του στην κυβέρνηση και αναφερόμενος στις επενδύσεις, τονίζει πως «ο κ. Τσίπρας -και σε αυτόν τον τομέα- εμφανίζεται με κεφάλι Ιανού. Άλλα λέει και άλλα κάνει. Όπως σημειώνει μάλιστα, από την αυταπάτη πέρασε στην πολιτική απάτη.

Σύμφωνα με τον Μ. Λαζαρίδη, «επενδυτές, δεν έρχονται ακούγοντας λόγια, αλλά βλέποντας έργα. Και αυτό που βλέπουν σήμερα είναι μια κυβέρνηση αναξιόπιστη, περιβάλλον εχθρικό, ληστρική φορολογία, μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές, έλλειμμα ρευστότητας. Νέες επενδύσεις, όμως, και νέες επιχειρήσεις -κατ’ επέκταση και νέες θέσεις εργασίας- μπορούμε να έχουμε μόνο με μια τολμηρή, συνεπή και αξιόπιστη, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση. Και αυτό θα γίνει σύντομα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».